More

    Salvamont Satu Mare, printre primele servicii care a implementat noul sistem de telecomunicații pentru zona montană

    Salvamont Satu Mare este unul dintre primele servicii de acest gen din țară care a implementat noul sistem de telecomunicații pentru zona montană. Anunțul a fost făcut de șeful Salvamont Satu Mare, Alexandru Costin.

    ”A denigra și împroșca cu noroi este extrem de ușor și la îndemâna oricui, este ușor pentru că, trufia, prostia și minciuna merg mână în mână. Haosul și anormalitatea se vând bine, stârnesc interesul. Ei bine, chiar cu riscul de a stârni controverse, următoarea postare, este de bine, de aducere-aminte, de recunoștință!


    Este o postare dedicată acelor oameni, care, prin natura meseriei rămân necunoscuți, cu toate că stau în spatele a mii de vieți salvate! Sunt oameni care lucrează 24 din 24, 7 din 7, 365 din 365. O parte din ei stau în spatele monitoarelor și preiau apeluri ale supraviețuitorilor unor accidente, purtând o responsabilitate enormă pe umeri, știind că o decizie greșită poate costa sănătatea sau chiar viața unui om.

    În acțiunile de salvare, comunicațiile în mediul montan pot face diferența între viață și moarte, sunt esențiale în marea majoritate a intervențiilor.

    Salvamont Maramureș și Salvamont Satu Mare au fost primele județe din Ardeal care au beneficiat de sprijinul STS în implementarea noului sistem de telecomunicații pentru zona montană. Evident, ca servicii publice aflate în subordinea Consiliilor Județene ne-am implicat prin tot ceea ce a depins de noi pentru implementarea noului sistem, în beneficiul cetățenilor, a turiștilor, a montaniarzilor în special.

    Astfel, dacă în toamna anului trecut, la demararea proiectului funcționam cu un singur repetor, care acoperea 20% din suprafața montană a județului Satu Mare, in ziua de azi beneficiem de o acoperire a cca.70% inclusiv în Munții Oașului cu o distribuție pe trei repetoare, ultima bijuterie fiind amplasată pe vârful Pietroasa.

    Acest ultim repetor, acoperă în integralitate domeniul schiabil Luna Șes și microdepresiunea cu același nume, oferind un plus de siguranță celor care-și petrec timpul liber în stațiune și împrejurimi.

    Cununa de lauri a unei misuni de salvare reușită o datorăm și lor…noi o primim acolo pe loc, dar ei rămân anonimi. O strângere de mână sau un mulțumesc înseamnă totul pentru tine ca salvator, dar puțini știu că în spatele nostru a stat un întreg sistem cu profesioniști dedicați meseriei, de la dispecerii SNUAU 112 , până la inginerii urcați pe pilonii de metal, într-un cuvânt , Serviciul de Telecomunicații Speciale.

    Le mulțumim!
    …pe cărări de munte…mereu alături de dvs!
    SPJ Salvamont SM-Alex. Costin”

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE