More


  5 strategii de optimizare SEO pe care NU ar mai trebui să le folosești!

  =

  O dată la câțiva ani, în lumea marketingului online, apar  zvonuri că industria SEO ar fi în pragul colapsului. Cu toate acestea, cifrele contrazic acest lucru, iar cu o valoare a pieței de peste 70 de miliarde de dolari, SEO este o industrie stabilă, în continuă dezvoltare.

  Totuși, există un sâmbure de adevăr în aceste afirmații. Într-adevăr, pe parcursul anilor, multe elemente de optimizare SEO au fost depășite, fiind înlăturate sau evoluând sub noi aspecte. Drept urmare, folosirea unor tactici vechi de optimizare SEO poate avea consecințe negative. Așadar, dacă nu vrei să pierzi pozițiile câștigate cu greu în topul Google sau dacă nu vrei să riști penalizări, ar trebui să încetezi să mai folosești aceste 5 strategii de optimizare SEO:

  1. Focusarea doar pe link building

  În general, această strategie este importantă și rămâne un factor puternic de ranking pentru Google. În trecut, puteai să obții orice fel de linkuri externe pentru site-ul tău, iar acesta creștea rapid în poziții.

  Din păcate, nu mai este cazul în prezent. Calitatea și relevanța linkurilor contează mult mai mult decât cantitatea acestora, fapt care a condus rapid la dispariția directoarelor sau a altor metode de domeniul trecutului.

  1. Ocuparea primei poziții în Google

  Multe site-uri investesc toate resursele pentru a atinge o poziție fruntașă în Google. Cu toate acestea, locul 1 nu mai este corelat la fel de puternic cu traficul unui site. În prezent, topul paginii cu rezultate Google (SERP) este populat cu fel și fel de reclame, snippet-uri, adrese sau chiar formulare cu întrebări.

  Drept urmare, chiar dacă ești locul 1, un utilizator tot va trebui să dea scroll pentru a ajunge la rezultatele organice. Așadar, în loc să prioritizezi poziția 1 în Google, este mai avantajos să maximizezi CTR-ul (click through rate), folosind strategii de optimizare SEO precum meta-uri atractive, headlineuri interesante și snippet-uri inteligente.

  1. Optimizarea în exces pe un singur cuvânt cheie

  În trecut, era deosebit de important să optimizezi o pagină sau o postare de blog pe un singur cuvânt pe care doreai să rankezi. Pe măsură ce motoarele de căutare au devenit mai sofisticate, acestea au căpătat “arme” mai inteligente, care determină rapid care este subiectul paginii în cauză.

  Astfel, în loc să spamezi cuvântul cheie în primul paragraf sau în întregul articol, fapt care poate conduce la crearea unui conținut de slabă calitate, este mai important să optimizezi conținutul astfel încât să fie ușor de înțeles și să răspundă întrebărilor utilizatorului.

  1. Crearea unui număr ridicat de pagini sau postări de blog

  Pe scurt, “cu cât e mai mare, cu atât e mai bun” nu se mai aplică în cazul site-urilor. Chiar dacă sună plauzibil, Google, de fapt, nu rankează un site întreg, ci doar pagini individuale din acesta, în baza relației cu căutarea efectuată în Google. De aceea, strategia ta de optimizare SEO ar trebui să fie concentrată pe crearea de conținut de bună calitate, care să trateze un subiect în detaliu, ajutând astfel vizitatorii site-ului.

  1. Concentrarea asupra motoarelor de căutare în detrimentul utilizatorilor

  În urmă cu câțiva ani, era mult mai important să optimizezi conținutul în funcție de motorul de căutare. Astăzi, însă, Google pune accentul pe experiența utilizatorilor. Anumiți indicatori, precum timpul petrecut de o persoană pe o pagină, numărul de pagini vizitate sau durata totală a sesiunii sunt, în prezent, foarte importanți pentru Google, care acordă întâietate site-urilor care reușesc să “captiveze” cât mai mult timp utilizatorii. Prin urmare, este foarte important să iei în calcul acest lucru atunci când pui la punct strategia ta de optimizare SEO.

  În concluzie, SEO are în continuare un rol foarte important în strategia de marketing a oricărui business. Ține cont de sfaturile de mai sus, adaptează-te noului climat online și optează pentru acele tactici care pun accentul pe experiența utilizatorului!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img