More


  Despre măști și… mintea ministrului cea de pe urmă

  - Advertisement -

  Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid. N-o spunem noi de aici de la bursă ci chiar ministrul economiei. Mai bine mai târziu decât niciodată că și-au dat seama de marea afacere ( ca să nu i zicem țeapă) a importurilor de măști. De la începutul pandemiei oamenii s-au revoltat că prețul măștilor a crescut nejustificat. Sau că , deși mai ieftine și mai bune, cele produse în România n-au fost băgate n seamă pe piață…. Acum , la mai bine de opt luni de la primul caz de covid19 din Românie, Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme. Și tot după atâta amar de vreme, și probabil atâția amărâți de români ce s-au îmbolnăvit purtând măști neconforme, ministrul a precizat că, în urma controalelor făcute de ANPC, s-au găsit nenumărate nereguli.

  “Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a spus ministrul Popescu.

  Și tot așa cu mintea românului cea de pe urmă… Potrivit acestuia, ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianţi care aveau la raft astfel de măşti neconforme. De asemenea, ministrul a sfătuit oamenii să cumpere măşti … româneşti.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img