More


  Din nou în carantină! Protestăm sau nu?

  - Advertisement -

  Începând de azi, municipiul Satu Mare intră în carantină zonală după ce incidenţa cazurilor a ajuns la 7,4 la mia de locuitori. Astfel, se impun noi restricţii, iar cetăţenii sunt nevoiţi să se întoarcă la declaraţia pe propria răspundere. Revenim astfel la un scenariu pe care l-am mai trăit cu ceva luni în urmă și din capul locului trebuie spus că nimănui nu i-a convenit această stare de lucruri. Autoritățile se apără și spun că revenirea la carantină ar fi singurul răspuns pentru diminuarea cazurilor explozive de coronavirus care au cuprins și Sătmarul în ultima vreme. Scepticii spun că totul e doar o găselniță pentru a da bine la Palatul Victoria și nu se impun aceste restricții care duc serios la diminuarea libertăților cetățenești. Ba chiar unii se pregătesc să protesteze, sâmbătă, 21 noiembrie, împotriva acestei măsuri. Conform organizatorilor de pe Facebook, protestul va avea loc la ora 16:00 în fața Palatului Administrativ din municipiu.

  „Satu Mare începând de joi intră in carantină având o rată a infectării de COVID 7,4/mia de locuitori (cifre ireale) în condițiile în care Clujul are 9,04 și Timișoara 8,23(neimpunându-se măsura carantinării). Nu acceptăm ca prefectul județului să compromită economia pentru a „crește” în ochii lui Orban!

  Domeniul HORECA, beauty și toată industria divertismentului e în pragul falimentului! Nu e acțiune politică ci o acțiune civică la care suntem obligați moral să participăm toți! În număr cât mai mare cu măști sau fără măști NE CEREM LIBERTATEA ÎNAPOI ”, este mesajul postat de organizatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

  Ca cetățeni liberi ai acestei țări, rămâne să decideți singuri dacă veți participa sau nu la aceste proteste.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img