More


  ANUNȚ IMPORTANT. Marea vaccinare începe și la Satu Mare

  =

  În județul Satu Mare, procesul de vaccinare va începe abia de la anul viitor. În prima fază vor fi vaccinați cei care fac parte din personalul medical. Prima tranță de vaccin va fi administrată în patru centre de administrare a personalului medical.

  Primii vaccinați
  Potrivit surselor Gazetei de Nord Vest, primi vaccinați vor fi cei care fac parte din sistemul medical. În faza a doua vor fi vaccinați cei din administrația publică și profesorii, dar și cei din centrele pentru vârstnici. În cea de a treia tranșă va fi vaccinată populația în masă.

  Cel mai probabil, primele vaccinuri vor ajunge în județul Satu Mare în cursul zilei de 4 ianuarie, urmând ca din data de 5 ianuarie să înceapă vaccinarea cadrelor medicale în patru centre amenajate în acest scop în tot județul.

  Centre de vaccinare pentru populație, în tot județul
  La nivelul județului Satu Mare s-a constituit Grupul de lucru în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 format din patru reprezentanți responsabili din cadrul Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Garnizoanei Satu Mare și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare care va monitoriza organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare de pe raza județului Satu Mare.

  În județ sunt amenajate patru centre în ambulatoriile spitalelor pentru personalul medical, 12 centre pentru vaccinarea populației și o caravană mobilă pentru vaccinarea persoanelor instituționalizate și a celor nedeplasabile.

  Astfel, vor exista cinci centre de vaccinare în municipiul Satu Mare și câte unul în următoarele localități: Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Poiana Codrului, Supur, Medieșu Aurit și Gherța Mare.

  Vaccinarea este un act voluntar și gratuit, iar vaccinul este în acest moment în curs de aprobare la Agenţia Europeană a Medicamentului.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img