More


  Reacția MAE la scandalul de rasism în care este implicat arbitrul Sebastian Colțescu

  - Advertisement -

   

  Prima reacție a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) la scandalul de rasism în care este implicat arbitrul Sebastian Colțescu. Ministerul a publicat o imagine a sloganului anti-rasist folosit de UEFA: “No to racism. Respect”.
  Sloganul și imaginea, folosite în campania anti-rasism derulată de organismul european de fotbal de-a lungul anilor, a fost publicată pe pagina de Facebook a MAE.
  Scandalul de rasism în care este implicat arbitrul român Sebastian Colțescu a luat amploare diplomatică. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat marți seara pe Twitter, după ce arbitrul a fost acuzat că a făcut o remarcă rasistă la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din Champions League. Și ministrul de externe din Turcia, dar și miniștrii sporturilor din Turcia și Franța – unde funcția este deținută de o fostă sportivă din România – au condamnat astfel de comportamente.Și ministrul român al Sportului, Ionuț Stroe, a reacționat. El a cerut scuze în numele sportului românesc și a spus că rasismul nu poate fi tolerat.
  Sebastian Colțescu și-a cerut scuze printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter. “ Într-un astfel de context, uneori oamenii nu se exprimă corect şi pot fi înţeleşi greşit”, a mai spus acesta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img