More


  Sărbătorile de iarnă 2020 vin cu măsuri de carantinare. Anunțul lui Arafat

  - Advertisement -

   

  Raed Arafat a vorbit despre măsurile ce o să fie luate pentru perioada sărbătorilor de iarnă pentru a preveni răspândirea noului virus. Acesta a declarat că pentru moment măsurile de carantinare zonală au dat roade, iar pentru următoare perioadă nu se întrevăd noi restricții.
  Sărbătorile de iarnă 2020. Raed Arafat a precizat că în perioada următoare nu o să fie instaurată carantina națională, pentru că cea zonală pare să funcționeze bine. În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, acesta a menționat că urmează să se facă o analiză clară a situație, iar cel mai probabil vor rămâne în vigoare restricțiile deja existente.
  „În ultimele 7 zile în medie vedem că există o scădere. Trebuie să vedem dacă continuă. Când vedem localitățile care au fost carantinate (de exemplu Baia Mare, Gherla, mai sunt în Zalău) observăm că am controlat situația. La Timișoara se vede o scădere după ce au fost carantinate mai multe localități din jur. În mare parte unde a fost carantinate zone incidența cazurilor a scăzut. Inclusiv OMS vorbește de măsuri locale și zonale, nu la nivel național. Bănuiesc că asta va fi abordarea noastră pe viitor!
  Vin perioade grele, cu sărbătorile de iarnă, oamenii vor să se plimbe și să socializeze. Depinde de noi dacă vrem să reducem contactul ca să evităm o situație mult mai serioasă. Să nu ajungem să creștem numărul de cazuri după luna ianuarie. Deci rămânem la măsuri locale și zonale!”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img