More


  Va duce pandemia la creșterea prețului pâinii?

  - Advertisement -

  Să mai și zâmbim nițel, numai zic… după atâta campanie electorală…

  Răspunsul principalilor jucători din piață.
  PNL. Nu ne ocupăm de prețul pâinii. Abia reușim să ne punem oameni la Sistemele de Gospodărire a Apelor din țară. Abia după ce terminăm, vom înființa un Sistem de Gospodărire a Pâinilor în țară. Discutăm după aceea. Dar ca idee, suntem pentru profesionalizare și pentru o Românie Educată.

  PSD. Noi promitem doar lapte și miere, n-avem treabă cu pâinile. Dar dacă tot ați întrebat, vă putem asigura că prin creșterea salariilor cu 80% pe lună, o parte din acești bani se vor întoarce la buget iar o altă parte se vor duce în consumul de pâine. Cererea internă ar putea crește, ceea ce ar putea duce la variații ușoare ale deflatorului în fața inflației și a cursului de schimb leu/euro, după cum ne spune Ideologul nostru desemnat. Dacă producția europeană rămâne constantă, estimăm ca prețul/kg al chiflelor (fără susan) să se încadreze în intervalul de variație al deviației PIB. Pentru detalii, adresati-va viitorului ministru de finante la adresa C….S…@mfinante.ro. Deocamdată, adresa nu e funcțională.
  USR. Ca urmare a taxării zero pe salariul minim, pâinea se va ieftini, dar în ritm inegal. În Nordul Europei și în Centru, pâinea s-ar putea ieftini. În Europa de Est am putea asista la creșteri de prețuri, mai ales dacă pandemia va înăspri, iar condițiile monetare în sens larg ar putea să ne oblige să deversăm această măsură și să o înlocuim cu o creștere a taxării consumului. Să nu spuneți că n-ați știut!
  UDMR. Cel mai bun pâine este cele făcută la Harghita și Covasna. Acolo scădem impozit pentru incurajăm producător local care maghiar estem. Pentru pâine produs în Bucuresti crestem taxa că pâine nu este sănătos din motiv carbohidrați. Premier Viktor Orban facut personal studiu cum carbohidrați maghiari este mai puține periculoasă decât (isten mentsen!) carbohidratele românească. Ca se spunem direkt, pâine nu scumpește. Doar românii devine mai sărăcuțe ca urmare voturi.
  BNR. Noi ne uităm la deviația PIB potențial, dar și la inflația CORE 2 ajustat. Ca să fim înțeleși: am convenit că persistența a rămas un determinant important al comportamentului inflației de bază, observând că dinamica recentă a inflației CORE2 ajustat și așteptările inflaționiste pe termen scurt continuă să fie marcate de presiunile inflaționiste ale factorilor fundamentali din perioada pre-pandemie. Relevante sunt considerate, de asemenea, redresarea consistentă a cererii de consum pe parcursul verii și dinamica înaltă a costurilor salariale, precum și influențele, în ușoară diminuare totuși, venite din perturbări/constrângeri pe partea ofertei și din creșteri de costuri asociate pandemiei și măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus. S-a apreciat că toate acestea, împreună cu decalajele temporale inerente explică întârzierea evidențierii la nivelul inflației de bază a efectelor dezinflaționiste ale deficitului de cerere agregată. Mai simplu decât atât nu putem explica!
  P.S. Acest text este o glumiță (pamflet). Vă mulțumesc pentru că ați înțeles deja asta. (Și e preluat de la un bun amic de pe facebook…și nu numai)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img