More


  ALERTĂ METEO. Ninsori în AVERSĂ apoi GER NĂPRAZNIC la Satu Mare

  - Advertisement -

  Dacă până acum sătmărenii au avut parte de o iarnă foarte liniștită, nu același lucru se poate spune de acum încolo. În săptămâna care urmează vom avea parte de ninsori în aversă, după care va urma un ger năpraznic cu temperaturi de până la minus 10 grade ziua.

  Ninsori în aversă

  Potrivit meteorologilor, pricipitațiile, îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță, în zonele mai înalte, vor reveni la nivelul județului Satu Mare în după-amiaza și seara zilei de luni. Acestea vor continua și marți pe zi în aceeași formă.

  Luni și marți vor fi temperaturi de două-trei grade, pe timp de zi, respectiv minus un grad noaptea.

  Începând de marți spre miercuri, precipitațiile se vor transforma în ninsori, pe alocuri în aversă. Astfel că, timp de trei zile, adică miercuri, joi și vineri, sătmărenii vor avea parte de ninsori în aversă.

  Dacă ținem cont de faptul că vor fi înregistrate temperaturi de zero până la minus două grade ziua, respectiv, minus șase grade noaptea, sunt șanse foarte mari ca zăpada să nu se topească și să se aștearnă pe pământ.

  Ger năpraznic

  Din nefericire, începând de vineri noaptea, asupra județului Satu Mare se va abate un val de aer polar ce va aduce cu sine un ger năpraznic. Asta în condițiile în care cerul va fi senin în tot acest interval de timp.

  Astfel, sâmbătă vom avea parte de temperaturi de minus șapte grade ziua, respectiv minus 11 grade noaptea, iar începând de duminică, până luni și marți, vom avea parte de temperaturi de minus opt grade ziua, respectiv minus 13 grade noaptea.

  Cum este posibil să bată și puțin vânt, temperaturile resimțite de corpul uman vor fi de circa minus 12-13 grade ziua, respectiv aproape minus 20 de grade noaptea.

  Așadar, după ce la mijlocul acestei săptămâni vom avea parte de zăpadă din abundență, spre finele săptămânii și începutul celei viitoare vom avea parte de un ger polar la Satu Mare.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img