More


  REACȚIE. Kereskenyi, nemulțumit că primăria trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19

  - Advertisement -

  Ministerul Sănătății vrea să oblige primăriile, printr-o Ordonanță de Urgență, să organizeze și să doteze centrele de vaccinare anti-COVID-19 și să asigure plata personalului, fără să aloce și fondurile necesare. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, se arată total nemulțumit de această decizie.

  Poziția primarului
  Potrivit primarului Kereskényi Gábor, campania de vaccinare ar trebui să fie o prioritate absolută pentru Ministerul Sănătății și nu să paseze această responsabilitate către primării.
  ”Sunt nemulțumit de ordonanța care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără ca documentul să prevadă și sursa de bani. Campania de vaccinare ar trebui să fie o prioritate absolută pentru Ministerul Sănătății și nu să paseze această responsabilitate către primării”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

  Primăria Municipiului Satu Mare a pus deja la dispoziție locații pentru cele 5 centre de vaccinare din municipiul Satu Mare.

  Reacția AMR
  Tot pe această speță, o reacție fermă a avut și Asociația Municipiilor din România, la care este afiliat și municipiul Satu Mare.

  ”Având in vedere prevederile proiectului Ordonantei de urgenta inițiat de către Ministerul Sănătății cu privire la unele măsuri pentru organizarea, dotarea și operationalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, Asociația Municipiilor din România constată ignorarea de către Ministerul Sănătății a principiului potrivit căruia nici o alocare de atribuții în sarcina administrației publice locale să nu fie realizată fără o alocare financiară corespunzătoare!

  Asociația Municipiilor din România solicită Ministerului Sănătății asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare, indiferent de locație.

  Asociația Municipiilor din România reafirmă implicarea pragmatică a primarilor în susținerea și operaționalizarea procesului de vaccinare pe care îl consideră de interes național, de protejare a sănătății publice și extrem de important în procesul de revenire la starea de normalitate pe care am avut-o înainte de pandemie. Dar, în egală măsură, solicită Ministerului Sănătății asumare de responsabilități, nu doar transfer de atribuții către administrația locală, fără asigurarea resursei financiare aferente.”, se arată într-un comunicat de presă remis de AMR.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img