More


  Șapte pași pentru colectarea responsabilă a deșeurilor

  - Advertisement -

  Schimbarea obiceiurilor față de mediul înconjurător pot veni inclusiv de la cei mai tineri. Iată ce au făcut elevii și profesorii voluntari, pentru a atinge performanțele care au consacrat Patrula de Reciclare în topul programelor de educație de mediu. Le puteți lua drept sugestii despre cum faci atunci când vrei să trăiești într-o comunitate care colectează responsabil deșeurile electrice.

  1. Au amenajat puncte de colectare DEEE în școală.

  2. Au avut grijă ca TOȚI profesorii și elevii să știe de ce, cum și unde trebuie să le colecteze. Au transformat școala într-un exemplu pe acest plan. Întrebați-o pe dna Ibloya Kovacs, Profesorul Coordonator al Patrulei de la Colegiul Tehnic Aiud, instituție în care elevii, cadrele didactice și personalul administrativ au participat cu toții la performanțele echipei.

  3. Au anunțat rudele și vecinii și i-au invitat (călduros) să aducă aparatele electrice inutile mici, becurile arse și bateriile uzate la punctul lor de colectare. Câțiva Profesori Coordonatori au creat, la fel ca Riva, campanii cu concept original, pentru acțiuni regulate de colectare de la comunitatea din proximitate. La Școala Gimnazială „George Topârceanu” din București, familiile din cartier s-au înghesuit să predea „vechituri, pentru prăjituri”. Prof. Adina Nițu și câteva mame pricepute au oferit dulciuri de casă vecinilor care au adus DEEE la acțiunea lor.

  4. Au promovat pe o scară cât mai largă Serviciul Local de Colectare și TelVerde 0800.444.800 pentru cei care aveau nevoie de preluarea obiectelor mari (frigidere, mașini de spălat) de la domiciliu sau sediu.

  5. Au apelat la autoritățile locale, pentru a îmbunătăți sistemul de colectare, în general. Două eleve curajoase din echipa prof. Ioana Mladin de la Liceul Tehnologic Matei Basarab au obținut o audiență cu primarul din comuna Mânăstirea (județul Călărași). L-au câștigat ca aliat pentru a convinge cât mai mulți membri ai comunității locale să îi ajute în colectarea selectivă a acestor deșeuri, din gospodării sau de la locurile de muncă.

  6. Au bătut toate firmele și magazinele, mall-urile, locurile unde se adună, în general, deșeuri, unde au împărțit fluturași cu informații și au vorbit cu oamenii. Micii reporteri de la Ziarul Buzz din Botoșani au transformat, timp de o vară întreagă, Mall-ul din orașul lor în teren de campanie pentru colectarea DEEE.

  7. Au negociat cu Asociația de Proprietari și au făcut campanii de informare în bloc, ca elevul dnei profesor Rodica Cojocaru, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img