More


  ALARMĂ!!! Incidența COVID, ÎN CREȘTERE la Satu Mare și Carei. O comună a trecut de 6 la mie

  =

  Harta județului devine din ce în ce mai roșie. Asta din cauza faptului că incidența COVID  în mai multe comune din județ, dar în special în cele două municipii, Satu Mare și Carei, este în creștere. O comună a tecut pragul de 6 la mia de locuitori, o alta se află foarte aproape de acest prag. La cum decurg lucrurile, sunt premise mari ca municipiile Satu Mare și Carei să fie carantinate în scurt timp, alături de alte două-trei comune.

   

  Aproape 4 la mie la Satu Mare și Carei

  Potrivit informațiilor furnizate de prefectura Satu Mare, incidența în cele două municipii din județ a crescut semnificativ în ultimele zile, ajungând la aproape 4 cazuri la mia de locuitori.

  Astfel, municipiul Satu Mare are o incidență de 3,83 cazuri la mia de locuitori, în timp ce municipiul Carei are o incidență de 3,70.

  Situația este cu atât mai peruculoasă cu cât, cele două orașe reprezintă principalele aglomerări urbane din județul nostru (Satu Mare 110.000 de locuitori, Carei – 21.000 de locuitori). Ceea ce înseamnă că numărul cazurilor din cele două orașe este foarte mare, raportat la restul județului.

  Incidență de peste 6 într-o comună din județ

  Nu doar în cele două municipii sunt probleme grave. Una dintre comunele județului are o incidență de peste 6 cazuri la mia de locuitori. Este vorba de Sanislau, cu o incidență COVID  de 6,5 cazuri la mia de locuitori.

  Foarte aproape de acest prag se află și comuna Pomi, cu 5,31 cazuri la mia de locuitori.

  Alte comune care au sărit de pragul de 3 la mia de locuitori mai sunt Micula  – 3,06, Vetiș – 3,44, Foieni – 3,61, Valea Vinului – 4,09 și Tiream- 4,11.

  LISTA ACTUALIZATĂ A INCIDENȚEI COVID PE ORAȘE ȘI COMUNE ÎN JUDEȚUL SATU MARE

  În linie dreaptă spre carantinare

  Cel puțin două săptămâni de acum înainte, Satu Mare și Carei vor rămâne sun incidența scenariului roșu. Dar, la cum decurg lucrurile, și dacă numărul de cazuri de COVID  va continua să crească, atunci ne putem aștepta la carantinarea celor două municipii și a comunelor care depășeșc incidența de 6 cazuri la mia de locuitori.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img