More


  MAE: Bogdan Aurescu pledează pentru consolidarea posturii NATO pe întreg Flancul Estic

  - Advertisement -

  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic în a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe ai statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

  Şeful diplomaţiei române a participat miercuri la sesiunea dedicată relaţiilor cu Rusia, securităţii regionale şi dezvoltărilor din domeniul controlului armamentelor, în cea de a doua zi a reuniunii care se desfăşoară la Bruxelles. Pe lângă miniştrii aliaţi, la sesiune au mai participat miniştrii de externe din Finlanda, Suedia şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell.
  Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, în cadrul intervenţiei sale, Bogdan Aurescu a salutat prezenţa Finlandei, Suediei şi a Înaltului Reprezentant al UE la sesiunea ministerială, evidenţiind importanţa coordonării cu partenerii “like-minded” pe subiecte de interes comun, pentru promovarea unei abordări strategice, unitare şi coezive. El a atras atenţia, în mod special, asupra aprofundării coordonării între UE şi NATO în acest sens, ministrul Bogdan Aurescu evidenţiind aceste aspecte şi în cadrul recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe din 22 martie.
  Ministrul Afacerilor Externe a prezentat analiza României cu privire la provocările persistente de securitate la frontiera estică a Alianţei, inclusiv la Marea Neagră, referindu-se în acest context şi la necesitatea soluţionării conflictelor prelungite care destabilizează securitatea regiunii, precizează MAE.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img