More


  MĂSURI PENTRU DESCURAJAREA DEPOZITĂRII ILEGALE DE DEȘEURI

  - Advertisement -

  Primăria Municipiului Satu Mare, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu și Poliția Locală au efectuat pe parcursul lunii martie și până în prezent controale și inspecții pentru identificarea zonelor cu depozitări necontrolate a deșeurilor, pentru descurajarea fenomenului de abandonare sau de aprindere a acestora.
  Astfel, au fost verificate 35 de locații și au fost identificate abandonări de deșeuri provenite din construcții și demolări, folii de plastic, ambalaje de plastic și carton, biodeșeuri. Aceste deșeuri ocupau suprafețe relativ mici, iar în unele cazuri erau răsfirate pe teren.
  În urma acțiunilor s-au identificat proprietarii terenurilor, dintre care 9 sunt persoane fizice, 7 sunt persoane juridice, iar în cazul a 11 locații, deșeurile erau abandonate pe domeniul public. S-au luat măsuri cu termene pentru igienizarea terenurilor, iar în 5 dintre situații lucrările de salubrizare și igienizare au fost finalizate.
  În perioada următoare se va urmări modul de îndeplinire a măsurilor de salubrizare stabilite și de respectare a prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor.
  Reamintim persoanelor fizice și juridice că abandonarea deşeurilor, precum și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate în acest scop, este interzisă. Încălcarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 pentru persoane juridice.
  De asemenea, nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, se sancționează cu amenzi cuprinse între 3000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și cu amenzi cuprinse între 25.000 și 50.000 pentru persoane juridice.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img