More


  Pianul lui Szekely Attila sub bagheta lui Ștefan Novak ne va redescoperi imaginaţia lui Ceaikoski şi a lui Beethoven

  - Advertisement -

  Vineri, 9 aprilie, de la ora 18,30, pe căile on-line obișnuite (site și fb), Filarmonica Dinu Lipatti ne propune „Concertul pentru pian şi orchestră nr.1 în si bemol minor, op.23” compus de Piotr Ilici Ceaikovski și „Uvertura Leonora nr. 2 în Do major, Op. 72a” compusă de Ludwig van Beethoven.

  Pe scena instituției de cultură sătmărene, pe lângă componenții orchestrei simfonice locale, se vor reproduce dirijorul permanent al Filarmonicii Dinu Lipatti, Ștefan Novak și pianistul Szekely Attila. Dacă despre activitatea dirijorală a lui Ștefan Novak am mai scris (spectacole cu orchestre din România, Ungaria, Cehia, Bulgaria și Coreea de Sud) despre pasiunea lui pentru cercetarea, îngrijirea, editarea și promovarea diferitelor compoziții, în special românești vă informăm acum.

  Pianistul Szekely Attila, solistul din această săptămână, este stabilit în Berlin, activând ca profesor în cadrul Academiei Künstedin Berlin (ASK). Este conducător artistic la Teatrul Hameln și este specializat și în muzică de cameră și acompaniament. Activitatea sa ca muzician de cameră este remarcabilă, realizând înregistrări încă din anul 2007 cu violonistul american Artur Kaganovskiy la casa de discuri Centaur Label Inc. din SUA.

  Gruiță Ienășoiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img