More


  Încălzirea în pardoseală nu provoacă astm

  - Advertisement -

  Ovidiu Pop este de loc din Drăgușeni, dar locuiește în Satu Mare de aproximativ 12 ani. A lucat în învățământ timp de 5 ani de zile, după care s-a apucat de domeniul instalațiilor.A început partea de instalații în urmă cu aproximativ 5 ani și speră să mai continue înca cel puțin 30. El precizează faptul că instalțiile în pardoseală nu provoacă astm

   

  Meserie frumoasă, dar grea

  Potrivit lui Ovidiu Pop, meseria de instalator este una foarte frumoasă, grea în același timp și foarte solicitantă. Este o meserie în care ai în continuu lururi noi de învățat.
  ”Motivul pentru care am ales acest domeniu este pentru că mă fasciează domeniul. Îmi place că am de învățat mereu lucruri noi, sunt tot timpul în mișcare și îmi place să văd oamenii mulțumiți”, a mai spus Ovidiu.

   

  Seriozitate și disponibilitate

  Ca să fii un instalator de succes ai nevoie, în primul rând, de seriozitate și în al doilea rând de disponibilitate. Mai mult, ai nevoie în această meserie să „te ducă capul„.
  ”Inițial am văzut partea de instalații lucrând pe șantier în urmă cu aproxiamtiv 10-15 ani, m-a atras foarte mult partea asta și ulterior am lucrat ca ucenic, după care am avut o experiență într-o firmă de domeniu și așa am ajuns să fac asta pentru mine”, a mai declarat Ovidiu Pop.

   

  Mereu la curent cu tendințele în tehnologia instalațiilor

  În cele ce urmează, Ovidiu Pop dezvăluie ce cursuri a urmat ca să fie mereu la curent cu tendințele în tehnologia instalațiilor termice și sanitare
  ”La început, am urmat cursurile clasice de instalator, ulterior am participat la cursurile din cadrul Universității de Instalații din București, unde pot să zic că mi s-au pus bazele. Acolo am învățat o grămadă de lucruri pe care nu le știam până atunci, experiență după care mi-am dat seama câte lacune sunt în piață, aici referindu-mă la colegii de breaslă. Cel mai intens curs pe care l-am urmat a fost cel de la Academie, am învățat fiecare piesă în parte, fiecare sistem, cu examene la final și cu parte practică la fiecare sfărșit de săptămână. Eu zic că cel mai ușor mod de a învăța este practica”, a mai afirmat acesta.

   

  Încălzirea în pardoseală nu provoacă astm

  Circa 90% din clienți preferă încălzirea în pardoseală în comparație cu sistemul pe radiatoare. Ovidiu neagă faptul că acest sistem de încălzire ar provoca astm.
  ”Dacă este vorba de ridicarea prafului, eu sunt de părere că este un mit, deoarece fiecare om își curăță partodeala o data pe săptămână, iar ca și grad de ridicare al prafului, eu zic că este mult mai ridicat la radiatoare, deoarece sunt foarte greu de curățat. Nu știu câți oameni s-au uitat în interiorul radiatorului să vadă cantitatea de praf care se acumulează acolo. Astfel, încălzirea în pardoseală nu provoacă astm.
  După cum spuneam, eu sunt fan al încălzirii în pardoseală, recomand cu încredere. În primul rând pentru că este foarte eficientă reducâd consumul de combustibil cu aproximativ 30-40 % și în plus astfel încălzirea se face în toate colțurile și are un grad ridicat de comfort.

  Modalități de încălzire care dăuneazănu văd să fie, doar simplul fapt care ar putea dăuna este că majoritatea oamenilor sunt obișnuiți să stea în casă la temperaturi foarte ridicate, fapt care ridică riscul de a reduce umiditatea și de acolo pot să apară probleme de sănătate, dar acest lucru se poate combate cu un sistem de ventilație centralizat cu recuperare de căldură care împrospătează mereu aerul din casă, aducând aportul de oxigen necesar, eliminând dioxidul de carbon din casă. Partea de ventilație rezidnțială filtrează aerul, nu introduce aerul cu noxele de afară sau cu praful de afară”, susține Ovidiu Pop.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img