More

    Restricțiile de circulație de Paștele Catolic ridicate până la ora 2 dimineața, în noaptea de Înviere

    Cu Ocazia sărbătorilor Pascale Catolice, slujba de Înviere se va desfășura în condiții normale, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, iar cetățenii vor putea circula până la ora 2 dimineața. Se vor respecta măsurile de distanțare socială și se vor purta măști. 

    „Împreună cu Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului, am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște. Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

    „Voi merge cu coșul la biserică, să simt că e sărbătoare. Voi petrece Sărbătorile acasă, gătind la fel cum făceam în copilărie. Voi sta acasă cu familia, nu mergem în vizită și nici nu primim vizitatori. Consider că autoritățile își fac treaba, încercăm să respectăm restricțiile pentru ei și pentru familia noastră”, declară Maria.

    „Mă bucur că autoritățile nu ne-au luat tradițiile și ne permit circulația în noaptea de Înviere. Sărbătorile le voi petrece cu familia, nu cred că vom avea invitați”, declară Marius.

    Cultele religioase au făcut propuneri prin care se urmărește respectarea libertății religioase, prin posibilitatea participării credincioșilor la Slujba de Înviere și respectarea măsurilor sanitare în contextul pandemiei de Covid. Se dorește respectarea tradițiilor, atât de importante pentru credincioși, atâta timp cât acestea se desfășoară cu responsabilitate.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE