More


  SENS ȘI CONTRASENS ÎN MASS-MEDIA

  - Advertisement -

  Dumitru Țimerman a fost selectat și nominalizat la decernarea ,,Premiilor UZPR 2020”, în urma concursului SENS ȘI CONTRASENS ÎN MASS-MEDIA. Materialele de presă intrate în concurs se înscriu în: ,,Tematica luptei presei profesioniste cu fenomenul știrilor false, cu manipularea și ascensiunea extremismelor într-o lume confuză, în care jurnaliștii sunt primii chemați să facă lumină și să îndrume publicul, prin reflectarea adevărului.” Dumitru Ţimerman este preşedintele Filialei ANTON DAVIDESCU Satu Mare-Sălaj a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, dar și un om de cultură al judeţului Satu Mare. A absolvit: Facultatea de Ziaristică din București, masteratul la Universitatea de Vest VASILE GOLDIȘ Arad și Școala Doctorală la Timișoara. A publicat 9 cărți și a fost premiat la numeroase festivaluri naționale de literatură și concursuri de presă din România.

  În 2018, ziaristul Dumitru Țimerman a inițiat primele demersuri în vederea înființării unei Filiale a UZPR la Satu Mare. În vremea respectivă, în județul Satu Mare erau doar câțiva membri ai UZPR . Filiala UZPR „Anton Davidescu” Satu Mare a fost înființată la data de 13 februarie 2020, în Sala „Multimedia” a Bibliotecii Județene din municipiul Satu Mare. La acest eveniment au participat: Doru Dinu Glăvan – președintele UZPR, Miron Manega – purtătorul de cuvânt al UZPR și 20 de ziariști sătmăreni. În prezent, Filiala UZPR „Anton Davidescu” Satu Mare-Sălaj are 42 de membri, 32 din Satu Mare și 10 din Sălaj.

  În anul 2017, Dumitru Țimerman a fost premiat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, la ediția a V-a a Premiilor “Eminescu, ziaristul”. În anul 2018 a fost premiat la Secțiunea PRESĂ SCRISĂ, în cadrul Galei Premiilor UZPR 2017. De asemenea, Dumitru Țimerman a fost premiat la Secțiunea PRESĂ SCRISĂ la Gala Premiilor 2019, ACTA NON VERBA. Dumitru Țimerman este un colaborator consecvent al ziarului GAZETA DE NORD-VEST, în care publică săptămânal editoriale, dar și articole, știri și reportaje. De asemenea, este realizatorul unor emisiuni pe teme: sociale, culturale, folclorice și agricole, intitulate: INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, MUZICĂ ȘI VOIE BUNĂ, VIAȚA LA ȚARĂ, OAMENI ȘI FAPTE, care sunt difuzate săptămânal de televiziunea locală NORD VEST TV Satu Mare. Aceste emisiuni sunt difuzate și pe Facebook și Youtube. Prin intermediul colaborării cu ziarul și televiziunea din Satu Mare, Dumitru Țimerman a mediatizat frecvent multe din acțiunile și evenimentele inițiate de UZPR la nivel național, fie ele organizate „față în față” sau online.
  Prin intermediul editorialelor trimise pentru concursul UZPR pe anul 2020, SENS ȘI CONTRASENS ÎN MASS-MEDIA, Dumitru Țimerman a realizat o analiză succintă, inspirată din realitățile românești democratice, pentru a scoate în evidență anumite stări penibile și dramatice pe care le trăiesc, în vremea pandemiei și a recesiunii economice, românii rămași acasă, fie ei politicieni de bună credință, oameni de afaceri autohtoni, angajați și pensionari. Prin intermediul acestor editoriale a transmis în spațiul public și alternativele în vederea soluționării cu succes a marilor probleme cu care se confruntă în prezent România, în ceea ce înseamnă sistemele, nereformate eficient, de organizare socială democratică, care se pliază foarte bine cu tema concursului SENS ȘI CONTRASENS. Dumitru Țimerman este de părere că noi, românii, avem nevoie de inteligență, înțelepciune, o nouă solidaritate națională, conciliere, comunicare și mai ales de o atitudine constructivă în presa românească, de aici și de pretutindeni, deoarece mulți dintre noi doresc: S-AUZIM DE BINE, CĂ DE PROSTIE ȘI RĂUTATE NE-AM SĂTURAT!
  Mircea Breban  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img