More


  Concurs de pescuit sportiv la Călinești-Oaș

  - Advertisement -

  Duminică, 9 mai 2020, la Călinești-Oaș, a avut loc a doua etapă din acest an a concursului de pescuit spotriv Feeder organizat de Asociația Sportivă OAȘ Fishing Negreti-Oaș. Am fost prezent și la prima etapă a concursului, iar ce ar fi de spus după a doua zi petrecută alături de pescari e că bucuria celor prezenți a fost imensă, iar acesta e cel mai important lucru.

  Atunci cu mască, iar acum tot cu mască… și eu… precum cei aflați în concurs… Un lucru clar, pescarii nu pot fi deranjați sub nici o formă în timpul concursului. Jur că nu am deranjat, doar m-am bucurat și eu  de ziua aceasta minunată. Erau 35 de sportivi la prima etapă și 26 acum, dar în această a doua etapă a concurat și o pescăriță, lucru îmbucurător.

  Scopul asociației sportive negreștene  este organizarea activităților de pescuit sportiv, de petrecere plăcută a timpului liber. Aflu că acest concurs, al doilea din 2021, a fost convocat prin Facebook, dar și telefonic. La ora 8 fix toți membrii asociaței interesați de concurs au fost prezenți pe Barajul lacului de acumulare de la Călineti-Oaș. Între orele 8 și 10 au avut loc activități organizatorice. Numărul concurenților fiind 26, au fost marcate locurile de concurs de la 1 la 26, fiind ocupată astfel o bună parte din suprafața dalată de lângă apă. Au fost formate 3 grupe de concurenți. Au avut loc trageri la sorz pentru cele 26 de locuri, fiecare și-a ocupat locul, și-a pregătit undița – o singură undiță – și-au pus la îndemână momielile, fiecare cu masca de protecție anti-covid.

  Startul concursului de pescuit a fost dat la ora 10… Baftă ! Fără vorbe perceptibile de ceilalți, fără fluierături, fără, fără… Toată atenția doar la peștii ce or să vină… În tot acest timp, sus, pe baraj, se plimbau tineri – băieți, fete, câte unul mai în vârtă. Unii cu mască, alții fără dar cei mai mulți cu mască.

  O priveliște minunată: soare din abundență, o cuminte adiere de vânt, fără valuri, cântec de păsărele, zâmbete numai pe fețele tuturor.

  Sigur că am fost de față de la începerea Concursului de pescuit Feeder, etapa, 2 de la Călinești-Oaș, la ora 10, apoi am fost de față și când s-a anunțat finalul concursului, la ora 15 când s-au cântărit (ca la farmacie) capturile, când peștii și peștișorii au fost sloboziți în apă… așa e regula.

   

  Arbitrul concursului si un domn din conducerea Asociatiei Oaș Fishing, au avut grijă ca întocmirea clasamentelor pe cele 3 grupe de concurs să fie bine făcute, câștigătorii să fie cei reali, bucuria să fie deplină pentru toți participanții. Și așa a fost. Cel mai cu noroc a prins circa 5 kg, cel mai puțin în jur de 1 kg.

  Clasamentul final pentru această primă etapă a concursului Feeder: 1. Alex Fabian, 2. Flaviu Ardelean, 3. Adrian Fabian.  Au fost acordate diplome și cupe. Felicitări !

   

  Vasile Mic  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img