More


  Industria se dezvoltă la Satu Mare

  - Advertisement -

  Evenimentul Expo Industry Satu Mare adună laolaltă cele mai importante companii din județ, din diferite domenii de activitate și oferă un cadru sigur pentru promovare, socializare și construirea unor importante relații între profesioniști. Evenimentul se va desfăsura între 5-8 August, în grădina Romei.

   În ultimul deceniu industria sătmăreană a avut o dezvoltare imensă

  Evenimentul este organizat sub egida Skyline Events, iar înscrierile la expoziție au început deja pentru companiile sătmărene. În ultimul deceniu industria sătmăreană, la nivel de municipiu și județ, a suferit mari schimbări și o dezvoltare imensă. În urmă cu aproximativ 25 de ani a început un nou trend industrial care, într-o oarecare măsură, a reprimat domeniile precum industria fabricării mobilei și al textilelor, care pe vremea respectivă dețineau monopol în industrie.

  Astăzi însă, putem observa faptul că industria sătmăreană s-a dezvoltat și completat cu noi domenii în deplină ascensiune. Vorbim aici despre industria auto-moto, dar sunt de menționat în mod obligatoriu și domenii precum industria alimentară care și-a făcut loc în rândul companiilor de top care s-au dezvoltat în același ritm alert.

  Zona județului Satu Mare prezintă un mare avantaj pentru dezvoltarea diferitelor industrii și oferă potențial dezvoltatorilor din mai multe puncte de vedere: infrastructura, localizarea în apropierea granițelor, precum și piața forței de muncă, care este extrem de puternică și competitivă.

  Astfel, în continuare se amenajează, se construiesc și se dezvoltă noi parcuri industriale la nivelul întregului județ, cu precădere pe drumurile naționale și europene, ceea ce evident oferă multiple oportunități localnicilor.

  Există industrie și în Satu Mare iar noi dorim să dam o șansă acestui oraș

  “Există industrie și în Satu Mare iar noi dorim să dam o șansă acestui oraș. Publicul căruia ne adresăm este flexIbil, nu ținem cont de vârstă. Partenerul principal al evenimentului este Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest dar dorim să atragem și noi parteneri”, declară organizatorul evenimentului, domnul Bura-Maksay Ștefan-Petru.

  Economia locală este din ce în ce mai consolidată, atât datorită companiilor care activează în industria auto, cea a textilelor, a fabricării mobilei sau cea alimentară, cât și datorită domeniilor precum cele din sectorul IT, producție de energie verde, producția de încălțăminte, de prelucrare a metalelor sau de fabricare a geamurilor și ușilor, toate aceste domenii aducând creștere vizibilă și inovare.

  Expo Industry Satu Mare își propune sa reunească aceste companii în cadrul unui eveniment major, din dorința a oferi șansa dezvoltării unor relații profesionale și potențiale parteneriate și colaborări între ele. Pe lângă acest scop, organizatorii își propun să ofere și posibilitatea ca potențiali angajatori și candidați să se întâlnească pentru relaționare în cadrul aceluiași eveniment.

  Industria 4.0 înseamnă și capacitatea de a inova produsele

  Corturile ce vor fi amplasate la fața locului, vor acoperi următoarele domenii: industria auto, industria de fabricare a mobilei, industria textilă, prelucrarea metalelor, producția energiei verzi, dar vor fi prezenți cei din sectorul IT, din industrii creative, furnizorii de servicii, producătorii de diverse bunuri.

  “Ne interesează în fiecare industrie partea creativa Industria 4.0 înseamnă și capacitatea de a inova produsele. Se urmărește fiecare etapă din ciclul unui produs”, declară Bura-Maksay Ștefan-Petru, organizator.

  Acesta dorește ca Expo Industry Satu Mare să fie o unealtă importantă pentru companiile din diferitele industrii în vederea închegării unor relații profesionale importante și încheierea unor eventuale parteneriate pe termen lung. Astfel mai declară:

  „Am îmbrățișat un subiect foarte important, deoarece dezvoltarea industrială și asigurarea cadrului profesional pentru mediul de afaceri sunt două aspecte deosebit de importante, care ne vizează pe toți și este în interesul tuturor, deoarece aceste companii vizează prosperitatea comunității noastre. Un astfel de eveniment va putea avea loc anual începând de acum.”

  Evenimentul se va desfășura în acord și cu respectarea regulamentelor în vigoare privind contextul epidemiologic, astfel încât să le ofere atât expozanților, cât și participanților cele mai sigure condiții.

  Adriana Nistor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img