More


  „Am o conexiune foarte frumoasă cu oamenii și cred că asta mă ajută să creez„

  - Advertisement -

  Diana Mîndruț este o sătmăreancă născută în anul 1990, iar pasiunea pentru accesorii a reușit să și-o transforme într-un al doilea job. Îi place foarte mult să călătorească, să descopere locuri noi și să cunoscă oameni noi, din diferite zone ale țării, cu alte obiceiuri, alte vorbe, alt accent, personalități diferite, adoră să stea de vorbă cu oamenii, mai ales cu cei care au povesti frumoase de zis.

  Cand ți-ai dat seama că ai această afinitate pentru accesorii?

  Momentul în care mi-am dat seama că eu știu să fac accesorii a fost pe la vârsta de 19-20 de ani, atunci când mi-am dorit să fac un cadou unic, făcut de mine și din suflet unei prietene dragi.

  De la cine ai învățat să confecționezi accesorii?

  E ușor ciudat să zic asta, dar parcă le-am știut dintotdeauna, când nu știam cum să fac o parte din accesoriu, sau un anumit model, căutam pe Pinterest sau YouTube, să văd dacă găsesc o idee să iasa totul în stilul meu, dar în mare parte, toate ideile veneau de undeva din interiorul meu. Adevarul e că moștenesc un talent minunat și magic de a confecționa accesorii de la bunicile mele, una din zona Codrului și cealaltă din Țara Oașului, care, faceau si ele la randul lor, zgrăzi tradiționale.

  Cum îți pui în practică ideile și cât timp îți ia să faci un accesoriu de par?

  Asta e foarte interesant! Depinde foarte mult de starea pe care o am în ziua respectivă. Dacă mi-a venit o idee de un model anume și nu îl fac în acel moment sau foarte curând, gata, s-a dus ideea și nu mai imi iese. Am perioade în care trăiesc ân “mania” aceea a creativității, și pot să lucrez zile întregi, lucrând câte 14 ore și mă opresc doar să mănânc și să dorm. Dacă nu am chef să fac un accesoriu sau nu îmi place modelul, ori lucrez prea mult pe el, ori nu iese nimic frumos. Cât timp îmi ia să fac un accesoriu? depinde foarte mult de modelul accesoriului, sunt agrafe pe care le fac într-o ora, altele în 5 sau 6 ore. Se poate să termin o agrafă în doua ore și să mai retusez o ora fiindca nu sunt mulțumită de rezultat.

  Care a fost primul articol creat și care a fost idea de bază după care te-ai ghidat?

  Primul accesoriu pe care l-am făcut a fost un colier cu fir placat cu argint, cu ajutorul căruia am împletit mărgeluțe colorate. L-am făcut special pentru o pritenă dragă, și mi s-a părut că un asemenea colier i s-ar potrivi perfect personalității ei.

  Care este partea preferată din întreg procesul creației unui accesoriu?

  Entuziasmul pe care îl am atunci când primesc o comandă de un accesoriu mai altfel, un model pe care nu l-am mai făcut și sunt sigură că pot să îl fac să iasă mai frumos decăt își imaginează clienta mea, acesta e o parte preferată, cea de-a doua, e reacția clientei când își vede accesoriul.

  Ce te inspira în momentul creației?

  Eu am o conexiune foarte frumoasă cu oamenii și cred că asta mă ajută să creez, energia lor mă inspira.

  Care este designerul tău preferat și de ce?

  Nu pot să îi numesc neaparat designeri preferați, în schimb îmi plac foarte mult accesoriile rusești, urmaresc lucrările unor designeri ruși și sper să reușesc să găsesc și eu inspirația să fac o colecție de accesorii asemănătoare.

  Cum ți-ai defini stilul?

  Imprevizibil. Azi am chef să fac un accesoriu finuț, elegant, de mireasă, iar maine, o coroana neagra extravaganta.

  Ce îți place cel mai mult să creezi?

  Sufletul meu e cel mai fericit atunci când creez accesorii de mireasă. Timp de 7 ani și jumătate am lucrat la un salon de rochii de mireasă minunat, magic, acolo mi-am dat seama de cât de importante sunt detaliile într-o zi specială din viața unei femei. Atunci mi-am dat seama că eu trebuie să mă axez pe accesorii de mireasă și că îmi place să mă joc doar cu perle albe, ivory și cristale Swarovski.

  Urmezi trendurile sau creezi dupa stilul tău?

  Așa cum rochiile de mireasă în stil prințesă se vor purta întotdeauna, la fel se vor purta și accesoriile handmade cu perle și cristale, nu se demodeaza niciodata, așadar, nu urmez deloc trendurile și mereu voi lucra în stilul meu.

  Ce te diferențiază față de alte persoane de pe nișa ta de creație?

  Personalitatea mea și stilul meu de a crea, ceea ce e foarte bine, zic eu, fiindcă nu avem cu toții aceleași gusturi. De exemplu, mie îmi e foarte greu să fac un accesoriu foarte simplu și finuț, îmi ia mai mult timp să creez ceva mic, cu puține mărgeluțe, decât un accesoriu mare plin de mărgele de toate formele și mărimile.

  Mai ai și alte pasiuni înafară de a fi designer de accesorii?

  Da, e o pasiune la fel de mare sau poate cu o idee mai mare decât cea pentru accesorii și anume, motociclismul. De 3 ani de zile am o motocicletă și ador să călătoresc prin țară pe două roți.

  Cum vezi femeia care îți poartă accesoriile?

  Întotdeauna am zis că ele dau viață cu adevărat accesoriilor mele atunci cand le poartă, nu eu cand le fac…

  Ce plănuiești să creezi în viitorul apropiat?

  După cum am zis și mai sus, îmi doresc să fac o colecție inspirată din accesorii rusești, dar până atunci voi face fix ceea ce iubesc să fac, accesorii de mireasă. Sper ca anul acesta să am parte de multe mirese frumoase și fericite, cu accesorii superbe!

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img