More


  FOTOGALERIE. Ministrul Mediului la Satu Mare: ”Este o MINUNE că nu au fost înregistrate pierderi de VIEȚI OMENEȘTI”

  - Advertisement -

  Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna TÁNCZOS, se află în acest moment în județul Satu Mare și a participat, împreună cu prefectul Altfatter Tamas, la ora 15,00 la Primaria Supur la o ședință operativă de analiză a situatiei generată de inundațiile provocate de viituri în județul Satu Mare.

  După această ședință, ministrul a vizitat o parte din zonele afectate precum și câteva locuințe distruse de viituri și persoane sinistrate.

  În urma acestor vizite, ministrul mediului a declarat următoarele:

  ”În cursul dimineții am fost informat de colegii mei din minister care asigură permanența în situații de urgență că în județul Satu Mare a avut loc o viitură uriașă a fost un debit istoric, peste 70 de litri de apă pe metru pătrat în mai puțin de trei ore, iar în localitățile în care ne aflăm au avut loc inundații.

  A fost un debit istoric pentru că niciodată nu s-a mai constatat un debit atât de mare. Mai ales că acest lucru s-a produs pe timpul nopții, perioadă în care lumea stă în case. Este practic o minune că nu avem pierderi de vieți omenești.

  Sunt peste 800 de animale moarte, peste o mie izolate, o sută și ceva de gospodării afectate.

  Am venit la fața locului să vedem în ce măsură am reușit să stabilizăm situația. se lucrează prin aceste pompe aduse de ISU, pentru a evacua apa. În aceste gospodării vom reveni cu vizitele pentru a pregăti procesele verbale de constatare a pagubelor.

  Pentru pagubele sunt asigurate despăgubirile vor fi achitate în cel mai scurt timp. Așteptăm, în urma anchetelor individuale care vor fi făcute în fiecare gospodărire, care este situația juridcă și situația despăgubirilor pentru ca să putem interveni promt și imediat. Cu siguranță, Guvernul va lua imediat o decizie după ce va fi făcută o centralizare a pagubelor”, a declarat ministrul Mediului după vizita făcută în zonele afectate de inundații.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img