More


  A fost evitată inundarea unei zone locuite din localitatea Supuru de Jos

  - Advertisement -

  Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare au lucrat, inclusiv pe durata nopții și cu ajutorul celor două motopompe de mare capacitate, au reușit să evite inundarea unei zone locuite din localitatea Supuru de Jos.

  Aceștia au intervenit cu două motopompe de mare capacitate la confluența Cernei cu Crasna. Operațiunea a durat 18 ore, din după-amiaza zilei de ieri până în această dimineață.

  Apele au ajuns în incinta apărată, după ce pârâul Cerna s-a revărsat în amonte, peste digul din localitatea Hurezu Mare.

  În momentul actual, cele două motopompe sunt mutate în localitatea Giungi din comuna Beltiug, unde se înregistrează o situație similară. Angajații Sistemului de Gospodărie a Apelor Satu Mare acționează și în această zonă pentru limitarea efectelor inundațiilor și pentru protejarea cetățenilor.
  Polderul Moftin atenuează în continuare viitura care se propagă pe râul Crasna. În acest moment, polderul a acumulat 20% din volumul total.

  Având în vedere avertizările hidrologice în vigoare, echipele Apele Române Someș-Tisa sunt în continuare pe teren.

  Nivelurile și debitele cursurilor de apă sunt în scădere. Specialiștii instituției noastre monitorizează permanent situația hidrologică și vor rămâne la fața locului, pentru a supraveghea atent lucrările de apărare împotriva inundațiilor din administrare, precum și sectoarele de râuri aflate sub coduri hidrologice.

  Specialiștii instituției monitorizează permanent evoluția evenimentelor.

  Intervenții similare sunt în desfășurare în localitatea Giungi.

  Adriana Nistor



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img