More


  Succes de răsunet al școlii de canto ardelene

  - Advertisement -

  Colega noastră de la Nord Vest TV, soprana Valentina Puscaș a obținut Premiul I la Concursul International de Canto ”Voci de Primăvară”. Cam așa a sunat această știre pe rețelele de socializare, privind performanța scenică a tinerei soprane talentate din urbea Someșului, care a ales să cocheteze cu lumea presei muzicale de televiziune.

  Valentina, redactor muzical în echipa emisiunii ”ȘCOALA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE”, s-a născut în minicipiul Satu Mare, unde a absolvit Liceul de Arte ”Aurel Popp” la clasa domnului profesor Marius Boroș.

  Și-a finalizat studiile de licență la Facultatea de Arte, Universitatea din Oradea, profilul Interpretare Muzicală – Canto, la clasa ilustrei doamne Lect. Univ. Dr. Lavinia Cherecheș … în prezent, fiind masterantă în anul II la Universitatea Națională de Muzică București – Profilul Canto, … printr-o fericită continuitate fiind ajutată în formarea scenică de aceeași doamnă profesoară Conf. Univ. Dr. Lavinia Cherecheș.

  În perioada studenției de la Oradea, Valentina a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate, atât în cor … în turneele europene, alături de maeștri compozitori de muzică de film ca Ennio Morricone,

  și James Newton Howard), dar și ca solistă în concerte de stagiune și educative, sub baghetele dirijorilor Romeo Rimbu, Janko Zsolt si Ladislau Horvath.

  A colaborat cu mai multe insitiuții din țară, printre care: Filarmonica ”Transilvania” (în opera’ Die Walkure’ R. Wagner, sub bagheta maestrului Gabriel Bebeselea);

  cu Opera Națională Română din București (în concerte ale studioului experimental de operă ”Ludovic Spiess”); în rolul Marcellina din opera ”Le Nozze di Figaro” al marelui compozitor austriac W. A. Mozart;

  … la Teatrul de Artă Deva și Teatrul Dramatic ”Ion D. Sirbu” din Petroșani.

  Au urmat masterclass-uri de tehnică și interpretare cu baritonul român Marian Pop și mezzosoprana Mihaela Binder-Ungureanu, cu concerte la Viena și Cluj-Napoca, în anul 2015 obținând ”PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN TÂNĂR INTERPRET”, la Concursul Național al Liedului Românesc, organizat de Marea Soprană Mariana Nicolesco, la București.

  Concursul International de Canto ”Voci de Primăvară”. s-a desfășurat în perioada 13-15 Mai a.c., exclusiv online într-o singură etapă, fiind organizat de Liceul de Arte ”Ion Vidu” din Timișoara și au participat elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ vocațional din țară și din străinătate, concurenții fiind examinați de un juriu internațional.

  Colega noastră … Valentina Pușcaș, concurând la Categoria UNIVERSITAR cu: Liedul ”Gretchen am Spinnrade”, al compozitorului Franz Schubert, și Aria ”Tu Tu Tu, Piccolo Iddio” – din opera Madama Butterfly – Giacomo Puccini, a acumulat 9,64 de puncte,

  câștigând PREMIUL I și obținând astfel un rezultat meritoriu și anticipat pentru o tânără soprană și ziarist muzical care orbitează într-un trend ascendent în carieră.

  Felicitări Valentina! Noi … colegii de la NORD VEST TV și GAZETA DE NORD VEST suntem mândri de tine și-ți urăm o ascensiune frumoasă prin Harul lui Dumnezeu, spre tot ce-ți poate aduce creștere umană și spirituală.
  Te îmbrățișăm!

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img