More


  Atenție la contul fals de facebook!

  - Advertisement -

  Majoritatea oamenilor îşi petrec mult timp pe reţelele de socializare, iar activitatea în mediul online s-a accentuat de la startul pandemiei.
  În acelaşi timp însă, cresc şi riscurile la care se expun. Sunt tot mai multe persoane care încearcă să facă rău şi să acceseze, ilegal, datele altor persoane.
  Partea bună e că astfel de fapte sunt sancţionate de legea penală, având tot mai multe pedepse dictate şi în România. E bine de știut că o persoană care încearcă să spargă un astfel de cont riscă o pedeapsă cu închisoarea, de la doi la şapte ani.
  Pentru infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Instanţele din România, au pronunţat, în ultimii ani, tot mai multe astfel de sentinţe pentru cei care au spart conturile altor persoane.
  Avem și exemplul unui bărbat care a primit doi ani de închisoare cu executare pentru că a spart contul de Facebook al fostei iubite, iar un altul a primit trei ani şi opt luni de închisoare pentru că i-a creat partenerei un profil fals, unde a urcat mai multe poze intime cu aceasta.
  Iar în februarie, instanţa supremă a dat o decizie prin care a clarificat aceste aspecte. Cine face un cont de socializare cu datele altei persoane poate răspunde penal, atât timp cât nu are acordul celeilalte persoane. E bine de luat aminte pentru amatorii și posesorii de conturi false !  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img