More


  DECIZIE. Campanie de vaccinare a liceenilor

  - Advertisement -

  În cadrul ședinței săptămânale de lucru de luni cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Altfatter Tamás a invitat și conducerile Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Școlar Județean. S-au stabilit măsuri organizatorice privind desfășurarea celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării, în perioada 14-16 mai 2021, în special privind informarea unui număr cât mai mare de cetățeni, pentru acces direct și simplu la vaccinare.

  Aproape 8000 de elevi sătmăreni eligibili pentru vaccinare
  La solicitarea Instituției Prefectului, inspectorul școlar general Anișoara Boitor a pregătit o situație privind numărul de elevi cu vârsta între 16-18 ani în județul nostru, vârstă la care sunt eligibili pentru vaccinare. Astfel , 1255 în municipiul Carei, 588 în Negrești-Oaș, 230 în Tășnad, 159 în Livada și 578 elevi la unități școlare din mediul rural.

  Prefectul a solicitat Inspectoratului Școlar Județean organizarea în această săptămână de întîlniri a diriginților și a conducerii școlilor cu părinții, pentru a se prezenta procedura de vaccinare a minorilor între 16-18 ani, a avantajelor vaccinării, a faptului că vaccinarea este singura opțiune de ieșire din pandemie.

  Ieșirea din pandemie
  Până la data de 18 mai 2021 inspectoratul va înainta o situație centralizată cu numărul de elevi minori ai căror părinți și-au exprimat acordul scris pentru vaccinare (este suficient acordul a cel puțin unul dintre părinți). În funcție de aceasta, se va stabili o strategie pentru vaccinarea în cel mai scurt timp, inclusiv prin organizarea de centre distincte destinate vaccinării elevilor.

  Prefectul își exprimă convingere că interesul pentru vaccinare a sătmărenilor, dovedit în cadrul Maratonului Vaccinării, vaccinarea noilor categorii eligibile de tineri și simplificarea procedurilor de vaccinare ne vor aduce cât mai repede mai aproape de obiectivul de 100.000 sătmăreni vaccinați și de ieșirea din pandemie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img