More


  “Dialogul politic” ar putea “însănătoși” Democrația bolnavă?

  - Advertisement -

  Ce Democrație mai este și aceasta în care „dialogul politic” este obstrucționat de anumite „decizii dictatoriale”? Poate ar fi nevoie de un Referendum pentru a întreba și populația dacă este sau nu este de acord cu o anumită parte a clasei politice egoiste, care-și arogă Puterea integrală de a îngrădi libertatea de analiză și participarea la actul decizional a unor forțe politice din România? Nu se poate merge mai departe cu astfel de restricții politice unilaterale, răutăcioase și pline de ură! Dacă nu e posibilă organizarea unui Referendum, atunci ar trebui schimbată legea pentru ca prin intermediul parlamentarilor aleși o parte a electoratului să participe și ea la prosperitatea țării. „Portițele legilor” sunt permisive și oferă speculanților posibilitatea de a se impune prin așa-zisele decizii ale „majorității minorității” în vederea excluderii de la actul decizional a unor forțe politice pertinente și profesionale. Fără amendarea unor legi, degeaba tot facem „gargară politică”, mai mult sau mai puțin justificată, care are efectul, fără supărare, a unei „frecții la piciorul de lemn!”.

  Cum trebuie interpretate expresiile imperative ?: „Vreau Guvernul meu!, Vreau Parlamentul meu!, Vreau, vreau, vreau!…” numai noi să decidem… Au trecut alegerile parlamentare, dar nimeni din cei care VOR să ia decizii singuri, nu mai sunt interesați să afle și ce vrea „Măria sa Poporul”. Nu am văzut pe niciun post de televiziune aspecte concrete referitoare la anumite întâlniri ale parlamentarilor actuali cu oameni din popor, asemănătoare cu acelea din vremea dulce și politicoasă a campaniilor electorale. Nici nu am citit vreun articol publicat în presă din care să reiasă și opțiunile, propunerile sau comentariile „Vocii poporului”, referitoare la deciziile politice unilaterale cocoțate pe „edificiul politic imperativ” creat de minoritarii, care au obținut scoruri modice în urma alegerilor parlamentare. Este dreptul nostru democratic să aflăm ce gândesc și ce spun oamenii din popor! Ce altă alternativă mai poate fi găsită în urma interzicerii exprimării decizionale a parlamentarilor, care au fost aleși de câteva milioane de români? Unii stau precum ,,curcile pe valuri” și se leagănă în bătaia unor vânturi slabe, lipsite de miresmele primăverii; se uită în larga zare a politicii românești cu „ochii mari cât cepele” și tac precum „porcu-n cucuruz”. De frică, din ignoranță sau din cine știe ce motive, atitudinile care ar trebui luate pentru a schimba în mod juridic această „situație dramatică dictatorială”, care domină România, sunt timide, plăpânde precum puii de găină din bătătura casei bunicii. Întrebam altădată cu mult curaj și speranță: „Unde sunt războinicii Luminii din România sau din Diasporă?”.

  Avem parlamentari foarte bine pregătiți, care „au fost dați la o parte” numai și numai pentru că fac parte dintr-un partid sau altul și nu sunt agreați de infatuații imaturi ai politicii românești. Cu ce sunt vinovați acei parlamentari, domnilor Decidenți radicali sau exclusiviști? „Dincolo de culorile politice”, există alternative eficiente, care ar putea fi propuse spre analiză în comisiile din Parlamentul României, chiar de parlamentarii cărora le-au fost puse „botnițe politice”. Ideile și soluțiile, care ar putea aduce „plus valoare” în economia românească, nu au culoare politică. Nimeni nu o „să se bată cu cărămida-n piept”, dacă ideile unui parlamentar, acum interzis, s-au bucurat de succes și au rezolvat situații, care „la prima vedere” nu mai aveau soluții plauzibile. De ce la japonezi orice idee este apreciată și implementată cu maximă operativitate?, iar unele sunt chiar premiate! În urma acestei strategii inteligente, prosperitatea lor economică este mereu în ascensiune… Este adevărat că noi nu suntem japonezi, dar ținem în brațe, ca pe o păpușă din cârpe, expresia băbească, materializată în zicala:,, De la tăt prostu’, poți învăța ceva!”. Numai că prostu’ ăla, de care vorbește baba cea înțeleaptă de pe marginea șanțului de la țară, este un om creativ și inteligent…Avem politicieni deștepți, care au fost aruncați „la coșul de gunoi al ignoranței” și mai avem încă „inteligență de export”… Nouă ne plac șmecheriile ironice și înjositoare lansate în spațiul public de unii lideri parveniți, care „se uită cu un ochi la slănină și altul la făină” sau la „whisky și trabucuri”, iar unii dintre noi râd ca proștii, precum Nilă din romanul „Moromeții”. Ne bucurăm de insuccesele și subestimările propagate „cu bună știință în spațiul public”, fără ca „bibilica”, adică mărețul creier șifonat de prostie, să poată distinge ,,adevărul de minciună” ori batjocora de realitățile românești. Ura și spiritul de răzbunare orbesc „ochii minții” și alungă unitatea românilor pe ulițele prostiei și ale bâjbâielilor politice mânjite de noroaiele unor interese meschine nevăzute. „Serios!”, unde sunt bărbații adevărați ai României, care ar trebui „să ridice mănușa” nenumăratelor provocări imaginate de „politrucii jucători” și defăimători din România?

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img