More


  Hermina Hotca “Nu îmi place să pierd timpul cu activități care nu mă ajută să mă dezvolt.”

  - Advertisement -

  Hermina Hotca iubeste muzica de mica,canta cu pasiune si isi doreste ca fiecare moment din viata ei, sa fie unic.Are o sensibilitate aparte, sensibilitate care poate fi privită ca un defect în general, însă care o ajuta ca artist.

  Este greu sa vorbim despre noi, totusi, cum te-ai descrie in cateva cuvinte?
  Sunt o persoană calmă, pun mult accent pe organizare, încerc să fiu cât mai eficientă, nu îmi place să pierd timpul cu activități care nu mă ajută să mă dezvolt. Am o sensibilitate aparte, sensibilitate care poate fi privită ca un defect în general, însă care mă ajuta ca artist.

  Cum crezi ca esti privita de cei din jurul tau?
  Este posibil sa fiu vazuta drept o persoana putin complicată, pentru că duc o viață dinamică și uneori pe fugă, datorita specificului artistic. Cred ca cei din jurul meu mă considera empatică, flexibilă, lipsită de răutăți și concentrata pe planurile mele.

  Ai cantat de mica, daca ar fi sa dai timpul inapoi ce ai face altfel decat ai facut pana acum?
  Nu m-aș lăsa descurajată de nimeni, mi-as urma drumul fara sa ma raportez la alte persoane, aș ține toate planurile pentru mine. Aș asculta sfaturile celorlalți, însă aș face doar ce simt, aș cânta doar ce îmi place și nu aș face eforturi să îi mulțumesc pe alții, ci doar pe mine. Cred ca este cel mai important lucru, de aceea l-am pus deja în aplicare.

  Care a fost momentul cel mai important al carierei tale?
  Ar fi multe momente de menționat, poate cele in care am obtinut premii naționale și internaționale, dar în realitate, cel mai important moment este atunci cand sunt pe scenă și fac ce îmi place mie cel mai mult – să cânt.

  Cu ce mare artist ti-ar placea sa faci un duet?
  In acest moment, cel mai mult mi-ar plăcea sa cânt cu Paloma Faith. Are un timbru special si o tehnica vocală unică, de invidiat.

  Este important ca un artist sa aiba un plan B? De ce? Care este planul tau secund?
  Da, mereu am fost de parere ca un artist trebuie sa aiba si o alta meserie ca plan de rezervă. Cred că în ultima perioada pe care am trait-o cu toții, mai mulți artisti au ajuns la concluzia asta, pentru ca nu au mai existat evenimente, si nu am putut sa ne continuăm activitatea in ultimul an, toate planurile au fost năruite.

  Planul meu B este sa devin inginer. Sunt studenta in anul 3 la specializarea Robotică, in cadrul Facultatii de Constructii de Masini, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Sunt pasionata si interesata de acest domeniu, care promite multe, atât în prezent, cât și în viitor. In vara anului 2020, când majoritatea evenimentele erau anulate si totul era incert, eu am inceput sa lucrez in domeniul ingineriei, iar in paralel îmi continui studiile si mă dezvolt si pe plan artistic. Totuși, este oarecum nedrept să îl numesc “plan B”, pentru ca îi acord importanță în mod egal.

  Care este cea mai draga amintire din copilarie?
  Am avut o copilărie superbă, presărată cu muncă, pentru că de mică am luptat ca să ating performanțe înalte în muzica. Am calatorit mult prin țară și prin Europa, pentru diferite evenimente, festivaluri, concursuri, emisiuni și tabere muzicale. În cadrul acestor deplasări, mi-am facut prieteni pe viață și am trăit clipe minunate. Toate acestea sunt amintiri dragi, pe care le păstrez și de care imi amintesc mereu cu plăcere.

  Care crezi ca este cea mai importanta calitate a ta?
  Faptul ca nu renunț. Atunci cand imi propun ceva, voi face tot posibilul sa ajung acolo unde imi doresc, indiferent cat de greu este. Nu mă las doborâtă, si nu imi permit eu mie să mă concentrez pe ce ar putea merge prost. Imi place sa gasesc solutii la probleme, si nu probleme la soluții.

  Cat de mult conteaza parerea celor din jur?
  Conteaza atunci cand este o parere buna, pentru ca imi face bine sa ma încarc cu energie pozitiva. În rest, țin cont de parerile altora într-o oarecare masură, cu excepția celor care au tendința sau scopul sa ma descurajeze, cu sau fără intenție. Îmi place sa gândesc departe, fără sa imi “desenez” singura bariere si limite. Prin urmare, aleg sa ma inconjor cu oameni care gandesc la fel.

  Eu, personal, nu imi exprim părerea față de alți oameni, tocmai pentru ca nu am o perspectiva completa asupra situatiei, si nu sunt in masura sa evaluez ce este bine si ce nu.

  Trei locuri din Satu Mare ca iti plac mult?
  Cel mai mult imi place scena din centru, atunci cand sunt evenimente. Ar mai fi Strada Stefan cel Mare, care arata foarte simpatic și Turnul Pompierilor, cu o priveliste minunata.

  Unde te vezi peste 10 ani?
  Împartășind experiența și deprinderea din domeniul muzicii si a meseriei mele-ingineria, simultan. În orice caz, viitorul se poate schimba într-o secundă, iar eu sunt pregătită să iau tot ce are mai bun de oferit.

  Care este cea mai mare dorinta a ta?
  Să îmi ajungă timpul să dau curs tuturor pasiunior mele (care nu sunt deloc putine). Imi doresc să am performanțe înalte in muzica și nu numai. Cel mai mult imi doresc sa știu ca sunt apreciată pentru ceva ce am creat eu.

  Esti superstitioasa?
  Nu, nu prea sunt. Sa fiu sincera, nici nu sunt documentata in aceasta privinta, si nu stiu prea multe lucruri, insa nu e impornant pentru mine.

   

  Cat la suta crezi in munca si cat in noroc?
  80% muncă, 20% noroc, desi cred ca termenul de “noroc” lasa loc pentru multe interpretări. Pentru mine, “norocul” înseamnă sa stii sa iti fructifici oportunitățile, să fii perseverent și interesat să te dezvolți, ca să nu lași nici o ocazie sau șansă să îți scape printre degete. Norocul vine din când în când, dar trebuie să fii pe poziție ca să te poți bucura de el.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img