Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în opinia sa, actualul Guvern va rezista în funcţie “până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”. El consideră că în mod “categoric” românii vor ieşi în stradă pentru a “îndepărta” Executivul aflat în exerciţiu.

Întrebat, marţi seară, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV, cât crede că va mai rezista actualul Guvern în funcţie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns: “Până vor ieşi românii cu furcile şi îi vor alunga”.
În acest context, Ciolacu a criticat decizia Executivului de a transforma Spitalul Foişor în unitate pentru patologia COVID, dar şi decizia actualei majorităţi politice din Parlament de a respinge, în Senat, constituirea unei comisii de anchetă cu privire la situaţia acestei unităţi medicale.
“Categoric, până la urmă lumea va ieşi în stradă şi îi vor îndepărta”, a adăugat Marcel Ciolacu.
Senatul a respins, în plenul de marţi, proiectul de hotărâre prin care grupul senatorilor AUR solicită înfiinţarea comisiei de anchetă referitoare la organizarea acţiunii de evacuare şi transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”.

‘Sunt puși pe jaf. Eu sper că cine a făcut acest lucru să ajungă la pușcărie’
Marcel Ciolacu a vorbit, marți seara, despre blocajul economic în care a ajuns România, după ce deficitul guvernamental a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele 3 decenii.
Liderul PSD a explicat că urmează tăierea veniturilor pentru bugetari și a profețit și vânzarea celor mai importante companii de stat. Ciolacu cere ”pușcărie” pentru cei care au vândut Moldomin, compania de stat care deține rezervele de cupru ale țării chiar în momentul în care prețul cuprului a urcat la nivel istoric pe plan mondial.
”Premierul are cel mai mare deficit din istoria post-decembristă. Sunt incompetenți. Nu sunt în stare să creeze venituri. Când nu ai venituri, ajungi la tăieri. Prima dată au blocat, iar acum urmează tăieri. Nu ai de unde să ai venituri pentru că ai blocat economia, ai blocat HORECA, au tăiat voucherele de vacanță. De unde să ai venituri, dacă nu încurajezi consumul și oferta? Vom avea tăieri ca cele din 2010. E un nou CDR mai dezastruos.
Au vândut Moldominul când prețul la cupru a urcat la cel mai mare preț din istorie. Sunt puși pe jaf. Domnul Cîțu a vândut Moldominul pe aproape nimic. Eu sper că cine a făcut acest lucru să ajungă la pușcărie. Urmează Hidroelectrica, Portul Constanța, Nuclearelectrica.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here