More


  Micul Prinț, mai poposește odată la Satu Mare

  - Advertisement -

  MICUL PRINȚ ediția a XXVI-a, reprezintă dialogul generațiilor din țară, dar și din Ungaria, Germania, Franta, Elveția.

  Poposind de 25 de ediții în Satu Mare, Micul Prinț dorește să aibă un loc (spațiu, habitat, planetă, grădină…) , o hartă, o emblemă , un steag sau semn heraldic, care să îl reprezinte. Artiștii au răspuns acestei invitații dăruind din creația lor câte un semn generos. Pictură, grafică , fotografie clasică sau digitală, sculptură , artă decorativă, instalații , obiecte, toate sunt imagini plastice ale acestei provocări. Notorietatea evenimentului a strâns aproape 300 de participanți, copii, studenți și artiști plastici consacrați, nume importante ale artei plastice contemporane. Parte din lucrările expuse datorită generozității artiștilor vor deveni patrimoniu al Muzeului de Artă.

  Unic ca eveniment, „Micul Prinț” este pepiniera ce crește artiști din rândul copiilor și studenților dându-le posibilitatea de a expune într-un spațiu al culturii, alături de artiști profesioniști. Un melaj al artelor, al generațiilor unite prin cel mai generoas mesaj umanitar din cartea autorului Antoine de Saint Exupery, volum ce anul acesta împlinește 75 de ani de la prima apariție la editura franceză Galimard. Tradusă în peste 300 de limbi, dialecte, inclusiv Braillle , „Micul Prinț” este vândut anual în 2 milioane de exemplare și este a doua carte cea mai tradusă după Biblie.

  Găzduindu-l în urbea sătmăreană, nu facem decât să ne aducem aportul și recunoașterea-omagiu, a acestui model de iubire, știind cu prisosință că „ cei mari ai început prin a fi copii cu toții”, așa cum spune Saint Exupery.

  Vă așteptăm așadar la Muzeul de Artă, vineri 14 mai 2021, ora 17.00, să-l sărbătorim pe Micul Prinț.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img