More


  NOI REGULI PRIVIND CARANTINAREA aplicate persoanelor care intră în România

  - Advertisement -
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 14 mai, Hotărârea nr. 28/2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.
  Clasificarea țărilor se realizează în 3 categorii:
  a)Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  b)Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.
  Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zonele roșii și galbene se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.
  Există și excepții de la carantinare care se aplică în special la revenirea din deplasări în scop profesional dar și persoanelor vaccinate cu schema completă de imunizare realizată cu cel puțin 10 zile anterior revenirii.
  Aici puteți parcurge integral Hotărârea CNSU nr. 28:
  Anexă Hotărârea CNSU nr. 28 cu lista integrală a țărilor / teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat:


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img