More

    Onorant. Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, consultant BNR

    Banca Națională a României va înființa cinci birouri specializate, în vederea trecerii la moneda euro, a spus Adrian Vasilescu marți, la Digi24. Aceste birouri vor completa Comitetul de trecere la moneda euro, care funcționează de 14 ani, a mai arătat consilierul guvernatorului BNR.

    Cele cinci birouri sunt:

    Biroul Euro
    Biroul Economiei Reale
    Biroul Bănci Centrale
    Biroul Monede Digitale
    Biroul de Economie Verde

    Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar și fost vicepreședinte al Parlamentului European, va fi cooptat și se va ocupa de probleme de strategie politică, a mai arătat consilierul BNR.
    Pentru angajarea în acest post, Ioan Mircea Pașcu a depus un dosar și a trecut de un interviu.

    Ioan Mircea Pașcu, o scurtă prezentare
    Ioan Mircea Pașcu s-a născut la 17 februarie 1949, în municipiul Satu Mare, județul Satu Mare. Este absolvent al Facultății de Comerț, secția Comerț Exterior, Academia de Studii Economice București (1971) și doctor în Științe politice, Institutul de Științe Politice și Studiere a Problemei Naționale (1980).

    A fost membru FSN (1989-1992), apoi al PDSR din 1996, vicepreședinte din 17 ianuarie 1997, funcție pe care a deținut-o și de la 16 iunie 2001, momentul formării PSD în urma fuziunii PDSR cu PSDR, și până în 2006.

    A fost consilier prezidențial, directorul Direcției de politică externă din cadrul Departamentului de analiză politică al Președinției României (1 iul. 1990-30 sept. 1992), secretar de stat pentru politica de apărare și relații internaționale în cadrul Ministerului Apărării Naționale (1993-1996). De asemenea, a fost ministru al Apărării Naționale în perioada 28 decembrie 2000 — 28 decembrie 2004. Din 2005 până în decembrie 2006, a fost observator în Parlamentul European, în cadrul Grupului Socialiștilor Europeni. De la 1 ianuarie 2007 membru cu drepturi depline în PE. Din 14 iulie 2009 a fost membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. A fost vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Adunarea Parlamentară a NATO și al Comisiei pentru afaceri externe. În 2014 a fost reales pentru un nou mandat în Parlamentul European.

    A fost două mandate Vicepreședintele Parlamentului European, a fost desemnat președintele Berlin Security Conference, unul dintre cele mai mari evenimente și formate de pe continent privind tematica securității și apărării europene.

    Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pascu, a declarat pentru Gândul că a fost numit consilier la Banca Națională a României într-un grup de lucru din care face parte și Viorica Dăncilă.

    „Da, este foarte adevărat, voi face parte dintr-un grup de lucru care studiază unul dintre aspectele pe care îi interesează pe cei de la Banca Națională. Sunt trei grupuri de lucru mai mari, nu se lucrează individual, iar domeniul este securitatea europeană”, a declarat Ioan Mircea Pascu pentru Gândul.ro.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE