More

    Răteștiul sub ape

    Drama din anul 1970 se repetă, 25% din casele din satul Rătești, au fost inundate în cadrul acestei dimineți, 13 mai 2021, în jurul orei 06.00.

    La ora 01:11, au intervenit 10 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două motopompe de capacitate mare și o barcă pneumatică pentru evacuarea apei din mai multe curți inundate.

    La ora 01:19, pompierii voluntari au intervenit în localitatea Socond la un pod provizoriu distrus de viitură.

    La ora 05:02 un ofițer și cinci subofiteri, au intervenit cu două autospeciale de primă intervenție și comandă dotate cu o motopompa de capacitate mare, la Hurezu Mare (pompierii au evacuat 3 copii, 4 Adulți, un câine și o pisică) aproximativ 20 de case inundate.

    La ora 06:00: se intervine la Ratesti, doi ofițeri și 16 subofiteri cu două motopompe remarcabile, o autospeciala de prima intervenție și comandă și un autocamion de intervenție.

    150 de persoane sunt evacueate și se relochează la căminul cultural.

    Din feicire nu există niciun deces.

    Prefectul Altfatter Tamás se află în acest moment la Rătești unde coordonează acțiunea de intervenție pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor inundațiilor pe valea Maria, dar și acțiunea de evaluare a pagubelor produse.

    Urmare a scurgerilor importante de pe versanți (peste 50 L/mp în zonă) s-au acumulat debite mari pe valea Maria care nu au putut traversa secțiunea de curgere, apele revărsîndu-se inclusiv pe DN 19A.

    Sătenii spun că apa a ajuns până la nivelul geamului și se plâng atât de intervenția pompierilor cât și de Apele Române.

    Primăria Beltiug a asigurat localnicilor o masă caldă și pături.

    Revenim cu detalii!

     

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE