More


  Salariul minim pe economie și motivele pentru care românii apelează la un credit de nevoi personale

  - Advertisement -

  Noțiune foarte populară în majoritatea statelor lumii, salariul minim pe economie reprezintă practic hotărârea legislativă prin care statul respectiv decide că nimeni nu poate fi angajat în schimbul unei remunerații sub valoarea minimă stabilită prin legea în cauză.

  Statistic, la nivel global, 90% dintre țări au stabilit un salariu minim pe economie, care poate diferi de la un stat la altul. Spre exemplu, în unele țări, nivelul acestuia este foarte ridicat, în timp ce în alte zone ale lumii este mult mai scăzut. În funcție de acest criteriu, frecvența necesității unui credit de nevoi personale în rândul populației poate fluctua și ea.

  Totuși, există și țări care fac excepție totală de la „regulă”, alegând pur și simplu să nu stabilească un salariu minim pe economie. De pildă, acesta poate fi cazul țărilor foarte dezvoltate, cum ar fi cele scandinave.

  În ceea ce privește țara noastră, de pe site-ul SigurantaFinanciara.ro, program lansat cu sprijinul companiei de credite de nevoi personale Provident Financial România, aflăm că, anul trecut, salariul minim net pe economie era de 1.346 de lei pe lună.

  Suma plasează România printre cele mai jos (țări) din UE, dar nu cel mai jos. Și… undeva pe la mijlocul lumii, luând în considerare salariile minime din Asia, America de Sud sau Africa.”

  Între timp, începând cu ianuarie 2021, salariul minim net pe economie al românilor a fost majorat cu doar 40 de lei, printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial la începutul anului în curs. Fiind vorba de o majorare nesemnificativă la nivel general, afirmația de mai sus se menține, iar interesul conaționalilor pentru un credit de nevoi personale, conform Provident Financial România, a rămas cel puțin la fel de crescut din acest punct de vedere.

  Altfel spus, ca urmare a unui salariu destul de mic pentru o țară europeană, românii apelează deseori la un credit de nevoi personale, fie el bancar sau de tip IFN. În ceea ce privește cea de-a doua opțiune menționată, aceasta oferă acces unei categorii mult mai largi de clienți la un astfel de împrumut.

  În primul rând, o IFN precum Provident practică condiții minime de eligibilitate pentru acordarea unui credit de nevoi personale, fără a solicita giranți sau garanții. Adresându-se cu precădere românilor cu venituri mici și medii, în vederea obținerii unui împrumut pe termen scurt sau mediu, venitul fix lunar de care trebuie să dispui este de minimum 300 de lei.

  Nevoi pentru care românii solicită un credit IFN:

  • îmbunătățiri în locuință / renovări;
  • studii pentru schimbarea profesiei / pregătire profesională (cursuri de make-up artist, de frizer etc.);
  • incluziune socială (spre exemplu, asigurarea celor necesare copiilor la început de an școlar);
  • rezolvarea problemelor de sănătate;
  • acoperirea anumitor cheltuieli neprevăzute etc.

  Pentru a solicita un astfel de împrumut, apelează unul dintre numerele cu tarif normal 021 9877 / 021 275 75 75 sau completează online formularul de pe site-ul Provident.ro și vei fi contactat de către un reprezentant în cel mai scurt timp!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img