More


  Sportul e însăși viața

  - Advertisement -

  Ludmila Natașa Smetanca-Lazin  este o bomba de energie, foarte activă, tot timpul în mișcare și mereu bine dispusă. Ludmila, este a doua cea mai veche în echipa Energy Kardio Club, făcând parte din echipă încă din anul 2016. Fiind și profesoară de Educație Fizică și Sport, are în sânge activitatea fizică, știind astfel cum să te motiveze la clasele ei de TAE-BO și STEEL TONIC.

   Cum decurge o zi obișnuită din viața ta?

  Fiecare zi este o nouă provocare. Fiind atât mama unui copil de 7 ani, cât și profesor de Educație Fizică și Sport, timpul meu este foarte comprimat. Din fericire seara îmi iau doza de energie de la orele de sport.

   

  Cum te-ai descrie ca instructor de sport?

  Disciplina și perseverența sunt cele mai importante pentru un instructor de sport. Îmi încurajez mereu clienții să fie perseverenți depășindu-și limitele și fricile legate de corpul lor, iar acest lucru consider că e cea mai bună carte de vizită a mea.

   

  Cum ai ajuns să fii antrenoare la Energy Kardio Club?

  Printr-o coincidență frumoasă, aveam cursuri în aceiași clădire cu ei. Mi-a plăcut mult seriozitatea și faptul că sunt cu adevărat o echipă și au un stardard de la care nu se abat. Sunt bucuroasă că fac parte din familia Energy Kardio Club.

   

  Cum s-a dezvoltat pasiunea ta pentru sport?

  Pasiunea mea pentru sport a existat din totdeauna, iar în timpul facultății am fost convinsă că a fi instructor este cel mai potrivit lucru pe care îl pot face. Sunt și profesor de Educație Fizică și Sport, dar faptul că lucrez cu fetele mele (așa le spun clientelor mele) și au mereu rezultate peste așteptări mă bucură cel mai mult.

   

  Cum îți găsești motivația?

  Am același program ca și clientele mele: serviciu, familie, treburi casnice, iar faptul că seara împreună ne luăm doza de serotonină e cea mai bună motivație.

   

  Care este sursa ta de inspirație?

  Sursa mea de inspirație sunt clienții. Exercițiile le pregătesc special pentru grupa cu care lucrez, iar nevoile lor mă inspiră mereu.

   

  Care este programul tău de antrenament și care sunt exercițiile tale preferate?

  În prezent combin antrenamentele de tip funcțional cu cele de aerobic cu o frecvență de 4 ore pe săptămână, luni și miercuri fac Tae bo, iar marți și vinery Funcțional Training . Prefer exercițiile de tip aerobic, Taebo, deoarece fiecare antrenament poate fi construit diferit, interactiv, chiar dacă la bază stau aceleași exerciții de tip cardio, modul în care le combinăm este esențial.

   

  Ce ne poți spune despre alimentația ta și cât de importantă este aceasta?

  Nu urmez o dietă strictă. Mănânc cât se poate de echilibrat. Desigur că fac și excepții, dar în general evit alimentele nesănătoase. Consider că fiecare trebuie să-și găsească singur echilibrul în funcție de preferințele alimentare.

   

  Ce trebuie să știe un începător când intră în sala de sport și ce ar trebui să facă?

  Să vină cu ideea că va pleca mult mai fericit decât a intrat. Starea de bine nu e legată de kilograme ci de sănătate. Progresul se face cu pași mici dar siguri, iar eu din nefericire nu am o baghetă magică.

   

  Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii când vin la sală?

   Renunță prea repede și nu au răbdare. Acestea sunt cele mai mari greșeli. Corpul se repară în timp, iar pentru a reuși asta trebuie să fie și mintea relaxată și pregătită pentru schimbarea care se va produce în timp.

   

  Care pot să fie consecințele dacă nu facem exercițiile corect?

   Este foarte important să facem corect exercițiile cu o persoană special pregătită pentru acest lucru ,atât pentru fizic cât și pentru psihic. Pentru fizic deoarece se evită accidentările care pot fi cu urmări serioase și pentru partea psihică pentru că dacă sunt executate corect rezultatele apar mai devreme și inevitabil crește și confortul psihologic. Recomand celor care vor să înceapă să practice sport să o facă cu o persoană cu care rezonează, diplome avem cu toții, lucrul care contează este sa te simți bine la ora de sport!

   

  Care sunt obiceiurile la care trebuie să renunțăm când ne apucăm de sport?

   Singurul obicei la care trebuie să renunțe este la căutatul motivelor pentru care nu ai timp de sală. Ai timp pentru orice este important pentru tine!

   

  Ce sfaturi le poți oferi cursanților sau viitorilor cursanți?

   Sfatul meu este că niciodată nu e prea tărziu să te apuci de sport! Sportul e însăși viața, este o bucurie pe care trebuie să o trăiești liber fără să te simți obligat sau constrâns.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img