“Astăzi ( nr 5 mai) se împlinesc 100 de ani de fotbal galben albastru, 100 de ani de existență pentru clubul nostru mult iubit. De-a lungul timpuluI au apărut mai multe variante de dată oficială dar 5 mai rămâne pentru orice Olimpist punctul de referință. Tuturor care ați ținut la acest club și încă țineți, care ați fost la un meci pe stadion, care ați fugit de la fabrică sau școală mai repede ca să prindeți fluierul de start vă urăm LA MULȚI ANI! Pentru a cinsti memoria acestor 100 de ani vă propunem ca pentru restul săptămânii să purtați culorile galben albastre peste tot, în mașină, pe strada, pe balcon. Așteptăm pozele voastre.
Anul centenar continuă!”, este mesajul postat de voluntarii olimpiști pe pagina oficială de facebook.

Iar comentariile au curs și mai curg de la romanticii iubitori ai fotbalului sătmărean.
De la cei trecuți de prima tinerețe care au prins perioada anilor 70-80 cu prezențele Olimpiei în Divizia A, cu meciuri jucate de la egal la egal cu granzii Steaua, Dinamo sau U Craiova , cu acea finală de Cupa României disputată împotriva Craiovei Maxima până la cei mai tineri ce și amintesc de duelurile mereu aprinse între Satu Mare și Baia Mare și de ultima promovare în Divizia A , la finalul anilor 90 și apoi de evoluțiile constant bune în Liga a 2-a până la nefericitul colaps… Iar tradiția merge mai departe grație acestor voluntari olimpiști care din suflet încearcă să ducă tradiția de 100 de ani a Olimpiei mai departe… LA MULȚI ANI, OLIMPIA!

“Fotbalul romantic continuă cu un instantaneu de colecție cu fotbaliștii Olimpiei anilor ‘70! Câți dintre suporterii sătmăreni mai recunosc oare aceste personaje? Mulțumim Ștefan Bathory”, a postat Florin Fabian pe pagina sa, Fotbal Romantic.

“La mulți ani, Olimpia” a transmis și fostul portar al echipei, Ovidiu Suciu alături de câteva fotografii de pe vremea când acesta închidea poarta galben albaștrilor!

“Am cunoscut-o acum 22 de ani într-o zi de vara,era îmbrăcată la fel ca întotdeauna în galben-albastru și chiar dacă nu era la prima tinerețe strălucea prin dragostea oferită de cei din jurul ei ! Fiind o actriță de prima mână am încercat în cele doua relații ale noastre sa o readucem pe prima scenă făcând-o sa zâmbească de 27 de ori! Atunci nu a fost de ajuns așa cum nu e nici acum când împlinește 100 de ani dar sunt convins ca cei care o iubesc pe Olimpia nu o vor lăsa să moară fără să mai aibă măcar o dată un rol de PRIMADONA !!! LA MULȚI ANI OLIMPIA SATU MARE!”- Adrian Dulcea

Sunt mesaje pe care le-am ales pentru articolul de azi… Dar promitem ca în anul centenarului Olimpiei să găzduim cât mai multe gânduri și mesaje ce vor veni din partea suporterilor sau a foștilor jucători.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here