Premierul britanic Boris Johnson amenința săptămâna trecută UEFA cu carantinarea. Nici n-a vrut să audă de spectatori ori oficiali din afara insulei la semifinale și finală dacă nu se stă în izolare minim 10 zile. UEFA l-a coafat rapid însă pe ”pletosul” Johnson și l-a readus pe calea cea dreaptă cu anunțul că mută ultimele meciuri de la EURO, de la Londra la Budapesta.
Iar Boris a dat-o la întors și, presat probabil de sponsori și hai să zicem și de fani, a renunțat la BREXIT-ul fotbalistic. Mai mult, acesta a anunțat că pe Wembley vor asista peste 60.000 de oameni cu condiția minimă de a avea un test negativ ori o dovadă de vaccinare… Bun băiat Johnson ăsta…

Numai de ar veni și naționala Angliei pe Wembley pînă-n finală…
Zburăm și noi de la Satu Mare la Londra la meciuri? Ar fi o aroganță…
Altfel, hai să vedem cine deschide punga pentru un triumf la Euro?

Italia oferă 250 de mii de euro de jucător, dacă Squadra va reuşi să câştige la final competiţia. Cele mai mari prime individuale le dau însă englezii, care vor să câştige în sfârşit un trofeu european. Astfel, fiecare jucător al lui Gareth Southgate ar urma să încaseze suma de 540 de mii de euro în cazul în care Anglia devine ”Regina Europei”.

Federaţia Belgiană de Fotbal a promis o primă de 435 de mii de euro jucătorilor lui Roberto Martinez, în cazul în care vor câştiga Euro 2020. Marea favorită a competiţiei, Franţa, nu oferă la fel de mulţi bani precum Anglia sau Belgia. Mbappe, Benzema şi restul coechipierilor vor fi recompensaţi cu 340 de mii de euro ”de căciulă” dacă vor câştiga în cele din urmă competiţia şi vor respecta astfel previziunile specialiştilor.

Germania lui Jurgen Low are promisă o primă de 400 de mii de euro pentru fiecare fotbalist în parte, în timp ce olandezii vor direcţiona către jucătorii lui De Boer, suma de 200 de mii de euro per jucător.

Florin Muresan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here