More

    Marcel Ciolacu invită USR PLUS și AUR la discuții pentru susținerea moțiunii de cenzură a PSD. Textul a fost publicat

    Partidul Social Democrat a scris moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu. Aceasta are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”, iar în textul moțiunii, care se întinde pe doar patru pagini, PSD reproșează Guvernului că „traiul românilor devine tot mai împovărat de lipsuri”, iar „guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR are o singură prioritate: lupta pentru putere”.

    Marcel Ciolacu a scris un mesaj pe Facebook, în care prezintă textul moțiunii de cenzură inițiate de PSD și îi invită pe cei din USR PLUS și AUR să semneze textul.
    „Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos și sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toți cei interesați să semneze alături de noi moțiunea de cenzură de mai jos! Fără șantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure.
    Așadar, stimați colegi de la USR: lăsați poveștile! Vreți să rămâneți în Guvern? Sau vreți – cu adevărat!- ca acest guvern să pice?
    Așadar, stimați colegi de la AUR: lăsați poveștile! Vreți să vă faceți capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreți ca Guvernul Cîțu să plece?
    Aveți probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideți să stăm la aceeași masă și să-l discutăm! Pentru că, nu-i așa, cu toții ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîțu! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, scrie Marcel Ciolacu.

    Moțiunea de cenzură a PSD: Guvernul Cîțu să plece urgent de la conducerea țării
    În moțiunea de cenzură inițiată de social democrați, aceștia susțin că „fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare.”
    „În plină explozie a prețurilor, în condițiile unei creșteri galopante a inflației, Guvernul nu a găsit altă soluție decât înghețarea pensiilor, alocațiilor și a salariilor. Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare a scăzut cu peste 12%. Cu toate acestea, prin lipsa măsurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR, mult mai preocupat de lupta pentru putere în interiorul Coaliției, a preferat să condamne la sărăcie peste 7 milioane de români”, se arată în textul moțiunii.
    De asemenea, cei din PSD critică guvernul pentru explozia prețurilor și a cursului valutar.
    „Pierderea controlului asupra creșterii prețurilor la energie și combustibil a generat o inflație galopantă. Vârfurile de preț la gaze (+65%), electricitate (+45%) și combustibil (+54%) au antrenat explozia în lanț a prețurilor, mai ales la alimentele de bază (+14%) și medicamente (+25%). Cursul valutar doboară, zi de zi, maxime istorice, ceea ce înseamnă, pe scurt, rate mai mari la credite, creșterea prețului facturilor și scumpirea bunurilor din import”, susțin social democrații.
    Aceștia mai spun că absorbția fondurilor europene „este la pământ”, iar „capitalul românesc, condamnat la faliment”.
    În textul moțiunii de cenzură este criticată și campania de vaccinare și este adus în discuție episodul din Statele Unite cu premierul Florin Cîțu.
    „Culmea cinismului este că fostul deținut Cîțu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliția celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să și voteze ! – Legea “fără penali în funcții publice”.”, mai scriu aceștia.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE