A înnebunit Lupul! Nu Vasile, ci cel de la Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară!
De ce? Simplu! După larvă și lăcustă vom putea mânca și … greierele de casă ! Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. Prezenta autorizare a primit girul statelor membre la data de 8 decembrie 2021, ca urmare a unei evaluări stricte din partea Agenției Europene pentru Siguranța Alimentară, care a ajuns la concluzia că această insectă nu prezintă pericole pentru consum dacă este folosită conform descrierii înaintate de întreprinderea solicitantă.
Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. Produsele care conțin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător pentru a semnala eventuale reacții alergice.
În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentație hrănitoare și sănătoasă, având un conținut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.
În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentației zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.
Na, apoi ce să mai înțelegem? Porcul nu-l putem crește și tăia după bunul plac, dar greierele asta da!
Ce mai tura vura?!? Om renunța la ferme de porci și vom face ferme de greieri!
Iar la Crăciun, în loc de toroș vom mânca risotto de lăcustă, iar cârnațul îl vom face din greiere și caltaboșul din larvă, iar în loc de pălincă ce vom bea?
Ori ne pregătim de o criză și o foamete mondială ori ne batem joc unii de alții?!
Ce a fost până acum știm și a fost bine! Ce va urma, pe mine personal mă înspăimântă! Și cred că pandemia asta de care tot ne-am plâns e doar începutul! Să fie ăsta sfârșitul lumii? Nu a omenirii, ci a lumii normale, sănătoase și cu frică de Dumnezeu!
La Crăciunul viitor vom tăia porcul… de pe listă și ne apucăm de cârnați de greier!
