More


  Roman Jozsef – locul 1 la Campionatul Național de Amatori grupa sub 1400 Elo

  - Advertisement -

  Patru puști de la LPS Satu Mare, din pasiune pentru șah și din dorința de a juca alături de cei mai buni din țară, au luat startul la Campionatul Național pentru Seniori (Radu David Ducu), respectiv Campionatul National pentru Amatori ( Roman Jozsef Joco, Ionuț Iuga și Teo Anghelescu).

  Iar duminică au fost stabilite clasamentele. Astfel, Joco , avand abia al 118-lea coeficient Elo, s-a clasat pe locul 28 pe general si pe primul loc in grupa celor sub 1400 Elo. Un rezultat excelent pentru un copil de nici 15 ani ( legitimat ca sahist la LPS Satu Mare, dar elev la Scoala Rakoczi Ferenc) , aflat la prima lui competitie cu Elo. Evolutia lui a fost recompensata cu un premiu de 2000 lei.
  Tot in grupa amatorilor au evoluat bine Ionut Iuga (locul 25 si +18 Elo) si Teo Anghelescu ( locul 48 si +64 Elo ).
  Ducu ( Radu David ) si-a luat inima in dinti si a ales sa joace la concursul principal alaturi de jucatorii de elita ai Romaniei ( doar Bogdan Deac, cel mai bun sahist autohton a lipsit din motive obiective). Ducu ( va implini 14 ani in aprilie ) a reusit cateva partide foarte consistente, totul culminand cu victoria in fata mereu jovialului maestru international Vladimir Doncea. Datele reci arata :
  > pornit de pe pozitia de start 51
  > locul 38 din 68 de participanti
  > + 45 Elo
  ” Ce ne bucura insa mai mult este placerea lui de a juca, de a aborda cu curaj noi provocari.” spune antrenorul Cătălin George Ardelean.
  ”Toti acesti tineri sunt legitimati la LPS , iar pentru participare merita sa le adresam inca o data multumiri parintilor care au asigurat suportul financiar , in unele cazuri chiar insotirea lor la aceasta competitie”, mai spune antrenorul de la LPS Satu Mare.
  In afara de acesti patru copii evidentiem si performanta lui Vladimir Sofronie ( 8 ani si jumatate ) pentru care urmeaza sa se formalizeze dubla legitimare Logic 64 Brasov + LPS Satu Mare , el pregatindu-se deja si in cadrul clubului nostru.
  Podiumul acestor campionate arata astfel:
  MASCULIN:
  1. Mircea Parligras ( premiu de 15 000 lei )
  2. Constantin Lupulescu
  3. Tiberiu Georgescu
  Toti cei 3 sunt legitimati la ASE Bucuresti, la fel ca ocupantul locului 4, Ducu Gavrilescu.
  FEMININ:
  1. Alessia Ciolacu ( ASE Bucuresti )
  2. Miruna Lehaci ( CSM Iasi )
  3. Mihaela Sandu ( Medicina Timisoara )
  AMATORI:
  1. Stefan Romulus ( Cugir )
  2. Veneteanu Mihai ( Urziceni)
  3. Iulian Mihailov ( Fianchetto Constanta )
  Organizarea a fost una excelenta, cei 226 de participanti plecand cu amintiri deosebite. In aceste vremuri atat de tulburi, ne dorim ca singurele batalii sa fie cele ale mintii, respectandu-se reguli clare, pe o tabla cu 64 de patratele, dupa care sa revina sentimentele pozitive intre practicanti.
  Felicitari FR Sah pentru conditiile oferite, arbitrajul de calitate, transmisiile live, popularizare, premii!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img