More


  Cel mai lung tunel din România de 2.9km cu un pas mai aproape de construcție

  - Advertisement -

              Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, că CNAIR a transmis la ANAP, pentru validare, documentaţia pentru etapa a doua a licitaţiei tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, care include şi Tunelul Meseş (Autostrada Transilvania).

               CNAIR a transmis la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice n.r.) pentru validare documentaţia pentru etapa a 2-a a licitaţiei Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, care include şi Tunelul Meseş (Autostrada Transilvania). Prima etapă a licitaţiei pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preţ estimat de 4,5 miliarde de lei (fără TVA).”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

               Ministrul a adăugat că cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseş, cu un cost estimat de aproximativ un miliard de lei, fără TVA.   Tunelul (forat) va avea două galerii şi două benzi de circulaţie pe fiecare sens. De asemenea, pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri şi pasaje, cu o lungime totală de 13 km.   Contractul, finanţat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img