More


  O acțiune caritabilă importantă în ajutorul copiilor din România

  - Advertisement -

     O organizație caritabilă din România care își îndreaptă acțiunile spre slvarea celor mai mici vlăstare demarează campania pentru dotarea secției de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri a Spitalului  Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, la semimaratonul Bucureștiului.

     Singura clinică din țară care tratează cazurile de copii cu arsuri extensive, care au peste 20% din suprafața corpului arsă, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, care să le permită medicilor o îngrijire cât mai bună a copiilor. Pentru a strânge fondurile necesare, 100.000 Euro, peste 550 de susținători ai organizației caritabile vor lua startul la semimaratonul Bucureștiului. Secția deservește întreaga țară, dintre cazurile grave care ajung aici doar 10-12% sunt din București și Ilfov.

  Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a fost înființată în 1998, fiind, în același timp, clinică universitară de chirurgie plastică și arsuri. Anual sunt îngrijiți în regim de spitalizare aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care 400 cu arsuri, restul cazurilor fiind traumatisme, sechele postcombustionale și posttraumatice, malformații congenitale de părți moi, tumori. În plus, sunt urmăriți în regim ambulatoriu 5.000 – 6.000 de pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme).

  Pentru a veni în sprijinul medicilor, organizația caritabilă și-a stabilit printre obiectivele majore din perioada imediat următoare achiziționarea pentru de echipamente performante: videolaringoscop, aparat portabil EKG, electrocautere și soluții  IT pentru stocarea analizelor, investigațiilor paraclinice și a  celor imagistice.

  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img