More


  Trei tiruri pline ochi cu deșeuri, întoarse din Vama Petea

  - Advertisement -

  Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu deșeuri, constând în anvelope uzate.
  În dimineața zilei de 22 iulie a.c., în jurul orei 06.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni români, în vârstă de 34, respectiv 52 de ani, conducând 2 automarfare înmatriculate în România. Cei doi șoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Germania cu destinația județul Bihor.
  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006. În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.
  În după-amiaza zilei de 23 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, în vârstă de 34, conducând un automarfar înmatriculat în România.
  Conform documentelor de însoțire a mărfii, cetățeanul transporta cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Germania cu destinația județul Suceava.
  Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt deșeuri.
  Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.
  În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img