More


  Activități preventive desfășurate în cadrul taberei de vară “Maica Domnului- ocrotitoarea copiilor”

  - Advertisement -

   Astăzi, 29 iulie a.c., în localitatea Cărășeu, comuna Valea Vinului, s-a organizat tabăra de vară ,,Maica Domnului – ocrotitoarea copiilor”, gazdele fiind parohia Ortodoxă Română Cărășeu, în parteneriat cu parohiile Culciu Mic, Culciu Mare, Sâi, Roșiori, Măriuș și Sfântul Mucenic Gheorghe Satu Mare.

  Invitați la întâlnirea cu cei 150 elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, participanți la tabăra de vară, au fost reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare din cadrul  Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Secției Poliție Rurală Valea Vinului, reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi al Județului Satu Mare și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

  Scopul întâlnirii a vizat prezentarea aspectelor fundamentale din munca desfășurată de către persoanele care stau în slujba cetățeanului, polițiști și jandarmi care au ca țel comun asigurarea unui climat de siguranță pentru comunitate, dar și abordarea domeniului delincvenței juvenile, cu accent pe consumul de substanțe interzise.

  Totodată, s- a urmărit și transmiterea unor mesaje informativ– preventive referitoare la conduita tinerilor în vacanța de vară, la modalitățile de petrecere a timpului în condiții de siguranță, accentuându-se rolul organizării unor astfel de școli de vară, o modalitate de informare, socializare și interrelaționare cu caracter formativ.

  Tehnica, autospecialele și echipamentele din dotarea polițiștilor și a jandarmilor au fost prezentate în cadrul a cinci ateliere de lucru, la care elevii, coordonați de către preoții implicați în organizarea evenimentului, au participat prin rotație. S-a oferit, astfel, posibilitatea ca, în grupuri restrânse, fiecare participant să încerce echipamentul polițiștilor și jandarmilor (casca, scutul de protecție, vesta antiglonț, etc), să poată să își satisfacă curiozitatea privind autospecialele din dotarea polițiștilor ( mașina polițiștilor cu semnalele sonore și luminoase, cu stația de recepție și întreg echipamentul specific, autospeciala folosită de jandarmi) și să asiste la demonstrațiile oferite de polițiștii de intervenție și jandarmi privind folosirea tehnicii din dotare.

  Fiecare elev a reușit să fie în apropierea polițiștilor și jandarmilor să pună întrebări, să primească răspunsuri din partea specialiștilor, să se familiarizeze cu meseria de polișist și jandarm. Totodată, polițiștii din structura prevenire și siguranță publică s-au axat și pe transmiterea unor mesaje preventive referitoare la siguranța tinerilor acasă, în comunitate, la locurile de joacă, pe stradă, dar și în mediul online, urmărindu-se și sensibilizarea participanților față de măsurile de siguranță pe care le pot adopta cu facilitate, precum și față de comunicarea cu un adult.

  Tabăra de vară ,,Maica Domnului – Ocrotitoarea Copiilor” de la Cărășeu a constituit un bun exemplu de colaborare fructuoasă între instituții, cu impact asupra unor tineri aflați în formare, mulți dintre ei optând pentru meseria de polițist sau jandarm.

  Dezideratul comun al tuturor celor implicați în organizarea evenimentului a fost SIGURANȚA TINERILOR, dar și informarea, prevenția, valorificarea aptitudinilor și calităților participanților.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img