More


  Declarația lui Nicolae Ciucă despre performanța elevilor la Olimpiada Internațională de Fizică

  - Advertisement -

  Premierul Nicolae Ciucă a ținut să-și arate mândria față de rezultatele deosebite ale elevilor de la Olimpiada Internațională de Fizică, cât și față de elevii din lotul național de matematică.

  „Remarcabil succesul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022)! Avem cea mai bună echipă din Europa şi a doua la nivel mondial! Calde felicitări tuturor! Performanţa lor, la fel ca cea a tinerilor din lotul naţional de matematică, ne arată încă o dată valoarea şcolii româneşti, a dascălilor cu vocaţie şi a elevilor orientaţi spre excelenţă, dar şi nevoia de a orienta resurse pentru a asigura în mod egal acces la educaţie. Reforma educaţiei, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minţi strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaştere, cercetare şi inovare”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de luni pe pagina de Facebook a Guvernului.

  El a adăugat că „noile legi aflate acum în consultare publică, parte a pachetului România Educată, sunt orientate spre două obiective majore”.
  „Pe de o parte, susţin performanţa şi excelenţa şi, în egală măsură, asigură acces la educaţiei fiecărui copil din România, potrivit abilităţilor şi potenţialului fiecăruia. Însă cea mai importantă schimbare pe care o introduce Proiectul de ţară ”România Educată” este să pregătească tinerele generaţii pentru a răspunde transformărilor sociale dinamice şi economiei viitorului. Încurajăm însuşirea competenţelor digitale şi antreprenoriale, spiritul civic, creativitatea şi deprinderea de a învăţa continuu. Sunt elemente absolut necesare pentru ca actuala generaţie de elevi să se integreze în societatea bazată pe cunoaştere a următorilor ani, într-o economie competitivă şi o piaţă a muncii în continuă dinamică”, a completat Ciucă.
  Sursa: stiripesurse.ro


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img