More


  Aduc banii fericirea?

  - Advertisement -

  Mai avem doar două-trei zile până începe luna cadourilor…Luna a 12-a în care unii mai norocoși primesc al 13-lea salariu, alții taie porcul, iar o și mai mare parte taie porcul de pe listă. Cadouri, surprize, printre ele și niște colinde, brazi, molizi…Și conform ultimelor date, un PIN ar fi cel mai bun la casa omului. De Crăciun…Un PIN de la card…iar pe card cât mai mulți LEI.

  Printre două meciuri de la Mondial, în weekend am aflat, conform e clar cercetătorilor britanici, că banii chiar aduc fericirea.

  Da! Cel puțin așa indică un studiu făcut de specialiştii de la Oxford. Datele arată că de la o sumă încolo apare zâmbetul pe buze şi viaţa pare mai frumoasă. Cam 10 mii de lei pe lună ne trebuie. Dar chiar şi aşa, spun sociologii, fericirea este relativă şi nu are pentru toţi acelaşi preţ. Ba chiar, uneori, este nepreţuită.

  Banii n-aduc fericirea, spune o vorbă din bătrâni. Tinerii, însă, au altă părere.

  Un studiu Oxford, în care au fost întrebaţi în jur de o mie de oameni, arată că fericirea se întrevede de la 20 de mii de lire pe an în sus. În România, calculul lunar arată astfel:

  9.300, 9.400, 9.500 de lei. De aici, spun specialiștii de la Oxford, începe starea de bine. Pentru a ajunge la fericire, ar trebui să adăugăm încă pe atât iar pentru a o menține, să o dublăm.

  Sociologii spun că fericirea se poate găsi dincolo de fluturașul de salariu.

  Concluzia…Cel mai bine e în România cu salariul din Anglia… Cum am putea face să-l convingem pe prietenul nostru George să se mute definitiv la Viscri…și să ne dea și nouă salarii ca în Regat…Măcar acum de sărbători!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare