More


  Atenție … tentativă de fraudă printre utilizatorii Netflix

  - Advertisement -

  Tot mai des suntem căutați de hoții de pe net…Nu mai poți fi sigur nici de contul tău de pe facebook. Ba ți se sparge yahoo-ul sau mai nou instagramul. Iar apoi belelele curg gârlă, cu mesaje de la prieteni cum că ai avea nevoie de ajutor și multe alte ghidușii…

  Mai nou pe lista hackerilor a intrat și platforma Netflix. Românii sunt vizați de noi tentative de phishing, prin mesaje transmise prin e-mail sau SMS, în care se solicită actualizarea informaţiilor de client Netflix. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) afirmă că în spatele iniţiativei sunt infractori cibernetici care vor să fure datele de autentificare, anunță news.ro.

  ”Ai primit un e-mail sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care eşti notificat că trebuie să-ţi ‘actualizezi informaţiile de client’? Ai grijă! În spatele iniţiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ţi fure datele de autentificare. Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută”, arată reprezentanţii DNSC.

  Ei recomandă ca oamenii să verifice mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acţiune potenţial dăunătoare pentru dispozitive sau date, şi să evite accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute şi să scaneze cu o soluţie de securitate.

  ”Atunci când activezi online, asigură-te că eşti pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecţionarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, adaugă specialiştii. Așa că atenție și betonați-vă conturile cu parole greu de spart…Altfel surprizele se țin lanț…și v-ar putea arde la buzunare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare