More

  DECIZIE Centru pentru persoane vârstnice închis, după prima zi de controale, la Satu Mare

  În total, au fost aplicate 11 amenzi în cuantum total de 71500 lei și 21 de avertismente pentru cele șapte centre controlate

  După prima zi de controale pentru verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilități și copiilor, unul dintre acestea a fost închis. În total au fost controlate șapte astfel de centre fiind aplicate 11 amenzi în cuantum total de 71500 lei și 21 de avertismente.

  Șapte centre controlate, 32 de sancțiuni aplicate

  Prefectura Satu Mare a transmis rezultatele controalelor efectuate de echipele de control constituite în baza Ordinului prefectului nr. 220/10.07.2023 pentru verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilități și copiilor, pe parcursul zilei precedente. Astfel, în data de 10.07.2023 au fost verificate șapte centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârsnice, 3 ale unor asociații și patru ale operatorilor economici (SRL).

  Au fost identificate următoarele deficiențe:
  – Neîndeplinirea standardelor de licențiere;
  – funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, instalații de semnalizare, detectare și alarmare nefuncționale, lipsa stingătoarelor, a detectoarelor de incendiu;
  – lipsa elementelor de identificare la produse alimentare, veselă degradată, a probelor de alimente;
  – lipsa autorizației de sănătate și securitate în muncă, nerespectarea periodicității instruirilor specifice;
  – lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice.
  A fost aplicat un număr total de 32 de sancțiuni, din care 11 amenzi în cuantum total de 71500 lei și 21 de avertismente.

  Centru rezidențial închis

  La una din locațiile verificate, unde s-au aflat 17 persoane rezidente s-a constatat că nu sunt respectate condițiile de funcționare, ca urmare Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a dispus măsura de suspendare a activității. Practic nu a fost solicitată si obținută ASF – autorizația sanitară de funcționare.

  Toate cele 17 persoane vârstnice urmează să fie relocate până la remedierea situației la un centru pentru vârstnici al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (DGASPC).

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE