More

  DROGURI de mare risc, găsite la Satu Mare. Percheziții pe bandă rulantă în județ

  De la începutul anului şcolar 2023 -2024. poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare, ocazie cu care faţă de cinci inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de traficude droguri de risc şi mare risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  În urma acestor percheziții, au fost emise ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 ore, ulterior faţă de aceştia un Judecător de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a precizat luni, prefectul Radu Roca, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Prefecturii Satu Mare.

   

  Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate următoarele bunuri: 744 – doze conţinând materie vegetală de culoare verde oliv, 407 grame substanţă cristalină de culoare albă (3-CMC), 5 comprimate ecstasy (MDMA), 10 grame cannabis, a mai spus prefectul Radu Roca.

  La data de 11.10.2023, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul DIICOT Biroul Teritorial Satu Mare, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a unui suspect de 35 de ani, care a comercializat unui colaborator autorizat, elev la un liceu din mun. Satu Mare , cantitatea de aproximativ 30 grame substanţă cristalină de culoare albă (3-CMC).

  De asemenea Inspectoratul de Poliție a realizat un număr 65 de verificări în zonele adiacente, la unitățile de alimentație publică, 268 de verificări în școli și la agenți economici, fiind legitimate un număr de 437 de persoane.

  S-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale dintre care 3 sancțiuni in valoare de 3.400 lei și un număr de 11 avertismente. Totodată au fost organizate 225 de activități preventive și de informare, având ca teme prevenirea violentei, respectiv a consumului și traficului de droguri fiind implicați 8.828 membri, a mai arătat prefectul.

  Totodată, de la începutul anului școlar și până în data de 12.10.2023, pentru asigurarea climatului de siguranță, prevenirea, descurajarea și sancționarea faptelor contravenționale și infracționale, la cele 14 instituții de învâtământ din responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, au fost planificate 44 de patrule cu un număr de 104 jandarmi; efectuate 116 verificări la 56 unități de alimentație publică/agenți economici; legitimate 97 de persoane; constatate 12 sancțiuni contravenționale din care 10 amenzi în valoare de 3.600 lei și două avertismente scrise pe legea 61/1991 pe legea 349/2002;
  De asemenea, au fost organizate patru acțiuni punctuale în diferite intervale orare, pe mai multe direcții de acțiune, misiuni care au avut ca rezultat constatarea unei infracțiuni, art.372 ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase’’

  Pe parte de prevenire, au fost organizate două activități preventive și de informare, având ca teme ,, Prevenirea accidentelor rutiere sub influența băuturilor alcoolice’’ și ,, Prevenirea consumului și traficului de droguri’’, activități desfășurate în comun cu celelalte structurii cu atribuții din cadrul ministerului.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE