More

  Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă

  Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor.

  Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și numărul semnificativ de internări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase, epidemia a fost declarată la nivel național.

  „Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”.

  Aceasta permite vaccinarea copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu scheme de vaccinare incomplete. La nivel național, s-au înregistrat aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe.

  În plus, Ministerul Sănătății va iniția o campanie de informare alături de medicii de familie pentru a încuraja o mai bună respectare a programului de vaccinare. Rujeola, o boală infecțioasă, se răspândește cu ușurință mai ales în rândul copiilor nevaccinați, putând avea evoluții grave și complicații, conform avertismentelor oficiale.

  Procentul de acoperire vaccinală cu prima doză este de 78%, iar cu a doua doză este de 62%, prezentând o tendință descrescătoare pe parcursul ultimilor 10 ani.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE